Van der Steen Uitvaartverzorging 10 jaar in Vught

De Sire-slogan ‘De dood, praat erover, niet eroverheen’ is Geert-Jan, Sheila en Gina van der Steen op het lijf geschreven. De dood hoort bij het leven, net als geboorte. Bij geheimzinnigheid rond overlijden is niemand gebaat. Familiebedrijf Van der Steen Uitvaartverzorging is ruim 10 jaar in Vught gevestigd aan de Kempenlandstraat 9. Persoonlijke betrokkenheid wordt gecombineerd met financiële transparantie en die benadering heeft zijn vruchten afgeworpen. Gewoon Goed Geregeld is waar dit familiebedrijf nog steeds voor staat. Veel Vughtse families kijken met grote tevredenheid terug op de verzorging van de uitvaart van hun dierbare. Nu kijken de Van der Steens naar de toekomst met plannen als een kleinschalig crematorium in de regio en een ‘uitvaartwinkeltje’.

Door Maarten Kroese

Geert-Jan van der Steen is al zo’n 35 jaar werkzaam als uitvaartverzorger. Na zijn opleidingen en ervaringen bij de grootste uitvaartverzekeraar en bij een particuliere dienstverlener, besloot hij 20 jaar geleden voor zichzelf te beginnen. Samen met zijn vrouw Sheila startte hij in Roermond en Sint Odiliënberg, vanaf 2011 ook in Vught. In 2018 werden de Limburgse vestigingen verkocht om zich volledig op Vught te kunnen concentreren, want hier ligt hun hart. Het familietrio werkt samen met Mariëlle van Herpen, Maddie van der Wijst en Willem Fleskens. Een klein maar slagvaardig team, met heel korte communicatielijnen.

Sheila: “Ik ben afkomstig uit de kraamzorg waarin ik beide zekerheden van dichtbij heb meegemaakt. Geboren worden en sterven. In de heftige periodes rondom corona was het geen goed moment om aandacht te geven aan het feit dat wij 10 jaar gevestigd zijn in Vught. Nu willen wij dat wél doen en iedereen bedanken die ons het vertrouwen heeft gegeven. Met de inbreng van onze dochter Gina kunnen we onze dienstverlening ook voor de komende 10 jaar goed invullen.”

Keuzes vooraf maken
Het is beter als er vooraf keuzes zijn gemaakt. In hun verdriet kunnen veel nabestaanden minder goed beslissen. Binnenkort opent Van der Steen Uitvaartverzorging daarom een uitvaartwinkeltje waarin op afspraak vrijblijvend uitvoerige informatie kan worden verkregen. De keuzes kunnen vastgelegd worden voor later. Wel zo prettig in de hectiek bij een onverwacht overlijden.
Geert-Jan: “Voorts willen wij een kleinschalig, onafhankelijk crematorium realiseren, gesprekken zijn gaande. Een kleinschalig crematorium ligt meer in onze gedachtegang, omdat dit veel meer mogelijkheden biedt aan families en uitvaartondernemers om het afscheid te personaliseren, dit in tegenstelling tot de grotere, traditionele crematoria.”

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …