Home / Algemeen / ‘Van de Ham’ wisselbeker Schoolzwemtoernooi naar de Piramide
Patisserie De Rouw
De Piramide wint Vakgarage Vught Schoolzwemtoernooi

‘Van de Ham’ wisselbeker Schoolzwemtoernooi naar de Piramide

Op 23 en 24 november was het ‘Feel Fit Center’ in Vught het decor voor het jaarlijkse Vakgarage Schoolzwemtoernooi, gehouden met hulp van veel vrijwilligers vanuit de Dommelbaarzen en hordes enthousiaste supporters op de tribune. Vorig jaar ging Kindcentrum de Avonturier met de wisselbeker naar huis na een spetterend zwemweekend. Helaas lukte het dit keer niet om vanuit de Avonturier een zwemteam samen te stellen en de titel te verdedigen.

Er waren meerdere scholen die samen heel veel nieuw talent lieten zwemmen op verschillende zwemslagen, inclusief de ludieke vlottenrace. Zowel de Piramide, de Lichtstraat, het Molenven als de Schalm was aanwezig om te strijden voor al het eremetaal. Op de tweede dag was het duidelijk dat het spannend werd wie de wisselbeker mee naar huis zou nemen. Na veel rekenwerk en blinkend eremetaal om de nek van de trotse zwemtalenten was het moment suprême daar. En de wisselbeker ging naar … de Piramide uit Vught. Wat straalden de kinderen en wat waren de leraren en ouders ontzettend blij. Zij gaan volgend jaar proberen om deze titel te prolongeren. De Schalm was zondag niet aanwezig bij het Vakgarage Zwemtoernooi omdat de school geen bovenbouwafvaardiging had. Toch heeft De Schalm een ontzettend mooie beker gewonnen voor de beste groep vier van dit jaar. Binnenkort zal deze beker aan de school overhandigd worden.

De organisatie hoopt volgend jaar weer minimaal net zo veel stralende enthousiaste kinderen te mogen verwelkomen voor de Vakgarage schoolzwemkampioenschappen! Het is dan een jubileumjaar, 40 jaar Schoolzwemtoernooi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Schatten van Vught – het Musschengilde

Het Vughts Museum in DePetrus was dicht en daarna beperkt open vanwege de coronacrisis. Daarom …