Charles Lommers

‘Van alle markten thuis in beugelfabriek’

Nibro biedt Charles Lommers veel werkplezier

Het magazijn van Nibro is voor een buitenstaander als een doolhof. Overal staan dozen met roestvrijstalen beugels. Piepkleine exemplaren, maar ook heel grote. Aan de wand hangt het complete assortiment dat in het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Oisterwijk wordt geproduceerd. Dit is de werkplek van Charles Lommers (54) uit Vught, die breed inzetbaar is. “Ik voel me hier thuis.”

Toen Charles twee jaar geleden via WSD aan de slag ging bij Nibro, werd hij ingezet op de productieafdeling. WSD is het sociaal werkbedrijf voor Oisterwijk en Charles vond bij de gerenommeerde producent van duizenden verschillende roestvrijstalen pijp- en kapbeugels een arbeidsplaats die aansloot bij zijn wensen en mogelijkheden. WSD bood hem eerst een re-integratietraject aan. “Ik leerde om weer met voldoende zelfvertrouwen te solliciteren”, vertelt Charles. Ondernemingslust kan de geboren en getogen Vughtenaar niet ontzegd worden. Als zoon van een aannemer volgde hij na de havo een heao-opleiding en werkte hij jarenlang in de logistiek. Ook was hij eigenaar van een webshop waar klanten apparatuur voor lichttherapie konden kopen. “Doordat ik bij mijn geboorte een zuurstofgebrek heb gehad, zijn mijn arbeidsmogelijkheden beperkt”, vertelt Charles. “Ik heb moeite met de grove en fijne motoriek en mag om die reden niet autorijden. Ook zwaar werk is taboe.” Met een knipoog: “Daarom werk ik dus niet in de bouw …”

Mantelzorger
Telkens nieuwe uitdagingen zoeken, dat zit Charles in het bloed. “Ik was onder meer planner bij een taxibedrijf en werkte als transportcoördinator bij meerdere firma’s.” Toen hij door de economische crisis zonder werk kwam te zitten, koos hij voor vrijwilligerswerk, onder meer als bijrijder op de Seniorenbus in Den Bosch. Grinnikend: “Doordat ik lange tijd taxiplanner was, wist ik als Vughtenaar beter de weg in de stad dan de Bossche buschauffeurs.” Charles was als vrijwilliger ook verbonden aan een zorgboerderij in Vlijmen. Bovendien is hij al vele jaren mantelzorger voor zijn moeder.

Gezellig klein team
Via stages en kortlopende kennismakingen met bedrijven in de hele regio, zoals Berco in Schijndel en Holland Recycling in Boxtel, kwam Charles dankzij bemiddeling van WSD terecht bij Nibro. Hier werkt hij nu 28 uur per week. “Best wennen hoor”, zegt hij. “Ik was een kantoorbaan gewend en kwam nu op een productieafdeling terecht. Maar ik ontdekte al snel dat Nibro een heel leuk bedrijf is met een klein en vooral gezellig team. Weet je wat ik zo mooi vind? Iedereen staat voor elkaar klaar.” Inmiddels is Charles van alle markten thuis in de beugelfabriek. Hij verzorgt de voorraadadministratie, vult werkbonnen in en beheert het magazijn. “Ik ben ook orderpicker, help bij het sorteren en inpakken van bestellingen en bedien in drukke tijden machines.” De begeleider van WSD ziet telkens als hij Charles ontmoet dat het hem goed gaat. “Ik rijd elke dag met veel plezier op mijn scooter naar Nibro. Twintig minuutjes rijden voor een hele dag werkplezier.”

Kijk ook bij

Volkskerstzang in ‘Het Huis van Brabant’

Op zondag 11 december a.s. zal voor de 32e keer de Volkskerstzang (VKZ) plaatsvinden in …