Vaartocht voor jongeren met een beperking

Vrolijk versierde schepen. Schippers en hun matrozen. ‘Meepesant’. Een boot van de reddingsbrigade. Alles en iedereen is klaar voor de ontvangst van een grote groep jongeren met een beperking.

Op zondagmorgen 30 juni straalt de jachthaven aan de Koornwaard weer dit warme welkom uit. Zoals ieder jaar biedt watersportvereniging Neptunus jongeren met een beperking een vaartocht aan over de Maas. De gasten worden om 10.00 uur ontvangen in het clubhuis van Neptunus aan de Gewande 1b in ’s-Hertogenbosch. Daar wacht koffie, thee en gebak. Ook voor belangstellenden die de gasten willen uitzwaaien. Drie kwartier later verspreiden schippers en andere vrijwilligers zich met hun gasten over de schepen. Op elke boot varen begeleiders mee. Ook zijn er EHBO’ers aanwezig. De reddingsbrigade cirkelt rondom de boten. En ‘Meepesant’ zorgt voor de vrolijke noot.

De vaartocht voert naar Heusden, waar het gezelschap bij de Pannenkoekenbakker gaat genieten van een smakelijke lunch. Daarna zetten de schepen weer koers naar de thuishaven. De vloot wordt om ongeveer 16.30 uur terugverwacht in de Koornwaard. Daar wacht het gezelschap een feestelijke afsluiting van de dag. Met een muzikaal onthaal en met hapjes, drankjes en een speciale verrassing.

De vaartocht kan plaatsvinden mede dankzij sponsors die een mooi gebaar maken. En die, evenals de leden van Neptunus, hechten aan deze bijzondere dag voor bijzondere jonge mensen.

Kijk ook bij

‘Schatten van Vught’ start zesde jaargang

‘Schatten van Vught’, het tijdschrift van Stichting Erfgoed Vught over de geschiedenis van Vught, Cromvoirt …