Uw donatie betekent een wereld van verschil voor moeders en kinderen in India

In Het Klaverblad kunt u met enige regelmaat lezen over acties van de stichting Indian Mother and Child Nederland (IMCN), die in Vught is gevestigd. De stichting ondersteunt, samen met bijna 20 soortgelijke organisaties uit andere westerse landen, de projecten die kinderarts dr. Sujit Brahmochary, samen met zijn echtgenote, heeft opgezet in de plattelandsgebieden rond de megastad Calcutta (Kolkata). In 2020 stond een actie op het programma om geld bij elkaar te brengen voor het ombouwen van de polikliniek in Tegharia tot een ziekenhuis, waar patiënten ook kunnen worden opgenomen. Die actie moest ‘on hold’ worden gezet vanwege de coronamaatregelen.

De ‘Tegharia Outdoor’ in Sonarpur is het oudste gebouw van Institute for Indian Mother & Child. Dr. Sujit is daar in 1989 gestart met zijn missie. Dit gebouw is na zo’n 30 jaar gebruik echt aan een uitgebreide facelift toe. Het gebouw heeft nu 2 verdiepingen en daar wordt een verdieping bovenop gebouwd om het mogelijk te maken dat patiënten enige tijd opgevangen kunnen worden. Daarnaast worden de sanitaire voorzieningen volledig vernieuwd, de elektrische installatie, evenals het meubilair. Bovendien wordt er een flinke wachtruimte bijgebouwd. Er komen tijdens de inloopspreekuren veel mensen naar de polikliniek voor de oogarts, tandarts, huidarts, prenatale zorg en voedingsadviezen. De bezoekers moeten dan wachten in de gangen of buiten op het voorplein en dat is echt geen pretje in de gloeiende zon.

Actie
Peter Thijssen van de stichting IMCN: “Het werkterrein van het Institute for Indian Mother & Child (IIMC) breidt zich geleidelijk steeds verder uit. Als dorpjes op het platteland een beroep op dr. Sujit doen, probeert hij ze te helpen, omdat reguliere zorg en scholen meestal ontbreken of onbetaalbaar zijn. Daarom kan een donatie aan zijn activiteiten een wereld van verschil betekenen voor kinderen in India. Vanuit Vught hebben wij via acties door de jaren heen al heel wat projecten kunnen steunen, o.a. door medewerking van het Maurick College, incidentele giften van particulieren en bedrijven en jaarlijkse donaties. We zouden dit jaar, o.a. samen met het Maurick College, het Mill Hill College in Goirle en de steun van Wilde Ganzen proberen de 65.000 euro bij elkaar te krijgen die nodig is voor het project in Tegharia. Helaas konden de acties op de scholen en het geplande sponsordiner in Vught niet doorgaan. We hopen dat deze activiteiten in 2021 wel gehouden kunnen worden. Gelukkig hebben we opnieuw bijdragen ontvangen van enkele bedrijven en instellingen. Wilde Ganzen, een organisatie die overal ter wereld aanpakkers die van onderop armoede doorbreken ondersteunt, wordt ook nu weer betrokken in dit project. Ze bekijken of de aangevraagde projecten zinvol zijn en controleren hoe ze worden uitgevoerd. Wij maken de opbrengst van onze activiteiten voor dit project over aan Wilde Ganzen en daar maken ze de gelden, verhoogd met 50%, over naar dr. Sujit in India. Dat betekent dus dat elke door ons ingezamelde euro, anderhalve euro waard is. Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Elke 2 of 3 jaar gaan ook enkele bestuursleden, op eigen kosten, naar Sonarpur om zelf te bekijken hoe de projecten zijn uitgevoerd en om te overleggen over een volgend project.”

Doneren?
Lezers die het uiterst zinvolle werk van dr. Sujit willen ondersteunen, kunnen een bijdrage overmaken via deze link. Voor meer informatie over andere projecten van dr. Sujit of contact met IMCN kunt u kijken op: www.imcn.nl. Het IMCN is een door de belastingdienst erkende ANBI-instelling.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …