Foto: Iza Elderson

Unieke samenwerking Prins Hendrik en Vught Vocaal

Op 4 juli houden de Vughtse atletiekclub Prins Hendrik en het Vughtse a-capellakoor Vught Vocaal gezamenlijk de Zomeravondzangloop door de bossen en het heidegebied achter de atletiekbaan van Prins Hendrik. Twee heel verschillende passies komen zo bij elkaar. De sportieve passie van de atleten van Prins Hendrik en de muzikale passie van de zangers van het koor.

Op verschillende plekken in het natuurgebied zingt het koor liederen uit zijn repertoire. Voor de keuze van de liederen heeft het koor zich laten inspireren door de omgeving waar gezongen wordt. Zo kunt u luisteren naar onder andere ‘Sweet Day’ en ‘The Willow Song’ van Ralph Vaughan Williams en ‘Bonjour mon Coeur’ van Orlando di Lasso.

Het publiek loopt onder leiding van een gids naar de optreedplekken toe. Omdat het publiek een iets langere weg neemt naar een volgende plek dan het koor, staat het koor steeds klaar om te zingen. Zo worden op zes verschillende plaatsen, steeds op een verrassende manier, liederen ten gehore gebracht. De Zomeravondloop duurt ongeveer anderhalf uur en begint en eindigt bij de atletiekbaan. Na afloop kan het publiek daar terecht om na te praten en op eigen kosten een drankje te nuttigen.

De zomeravondloop begint om 20.00 uur en start bij het clubhuis van Prins Hendrik aan de Postweg in Vught. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. En, niet onbelangrijk, hou rekening met de aanwezigheid van muggen. Neem vooral voorzorgsmaatregelen.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …