Uniek boek steunt ‘koffieschenkers’

Woensdag 13 december kwam het boek ‘Wat kan ik van u leren’ uit, een unieke verhalenbundel, met vijftig levenswijsheden, verteld door vijftig ouderen, geschreven door vijftig schrijvers. Het boek is een initiatief van de Stichting ‘Goed doen voor een ander’ die met de opbrengst van het boek Koffieschenk Buurtprojecten voor ouderen door heel Nederland wil realiseren. Dit alles met als doel om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. In totaal hebben meer dan honderd vrijwilligers zich belangeloos ingezet voor de realisatie van dit boek.

Sinds 2016 brengt de stichting met haar ‘Koffieschenk Buurtprojecten’ talloze vreugdemomenten bij – vaak eenzame – ouderen in verzorgingshuizen. Momenten waarin naast koffie drinken, ook veel wordt gepraat, geluisterd en gelachen. Zo wil de stichting eenzaamheid onder ouderen draaglijker maken. Ruim honderd vrijwilligers vanuit heel Nederland ondersteunen deze Koffieschenk Buurtprojecten en besloten om hun medewerking te verlenen aan het boek: ‘Wat kan ik van u leren?’ Met dit boek wil de stichting bewustwording creëren, dat onze senioren niet vergeten mogen worden.

Een van de Koffieschenkers: “Aan de koffietafel komen de prachtigste verhalen naar boven. Leuke anekdotes, maar ook mooie levenswijsheden en moralen. Het zou eeuwig zonde zijn als deze verhalen verloren zouden gaan. Ouderen bezitten wijsheden, die inzichten kunnen geven in je eigen leven. Inzichten die je kunnen laten groeien. Wij kunnen er nog zoveel van leren.”

Uit Vught
De negentigjarige Antan von Heyden-van der Bruggen uit Vught is een van de ouderen die meewerkte aan dit boek. Haar verhaal werd opgetekend door haar nichtje Geneviève Verberk. Zij zegt: “Het was een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan dit mooie boek. De gesprekken met mijn tante waren bijzonder en intens. Vrolijke en verdrietige, alledaagse en bijzondere gebeurtenissen uit haar leven passeerden de revue. ‘Zorg goed voor elkaar en zorg goed voor jezelf. Heb aandacht voor de mensen om je heen en wacht niet met leven tot je tachtig bent’, dat is een van haar levenslessen die zij mij voorhield en die is opgenomen in het boek.”  Meer informatie over de stichting, het boek en alle medewerkers, is te vinden op www.goeddoenvooreenander.nl/product/los-boek-particulier.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …