Foto:Laila Willems

Uitleenservice tuingereedschap voor bewoners Woonwijze

Tijdens de geslaagde ‘Vijverhof Voortuindag’ werd afgelopen zaterdag het startsein gegeven voor de uitleenservice voor tuingereedschap voor bewoners van Woonwijze. Een bijdrage uit het Coöperatiefonds van de Rabobank maakt dit mooie initiatief mogelijk.

Heel wat fleurige plantjes kregen afgelopen zaterdag een mooie plek in de voortuinen van de wijk Vijverhof. De Woonomgevingsploeg (WOP) hielp een handje mee en hovenier Lion Witlox gaf voortuinadvies.

Stuk makkelijker

Het onderhoud van de (voor)tuin is een stuk gemakkelijker met het juiste gereedschap. “Maar dat is vaak duur en neemt veel ruimte in beslag. Sommige gereedschappen heb je ook maar af en toe nodig. We zien dan ook dat bij verhuizingen de aanschaf vaak wordt uitgesteld”, zegt Gerdie Jans Rat, adviseur Participatie bij Woonwijze. Ze is daarom blij dat afgelopen zaterdag gestart kon worden met een uitleenservice voor tuingereedschap.
“We hebben voor de financiering de Rabobank benaderd en dankzij een bijdrage uit hun Coöperatiefonds konden we het tuingereedschap aanschaffen. Met de deskundige hulp en een mooie korting van Paymans Tuintechniek hebben we een brede selectie kunnen maken van nuttige hulpmiddelen.”

Van harte ondersteunen

Bert van Rooij, kerndirecteur Vught van de Rabobank, startte de uitleenservice door het tuingereedschap symbolisch te overhandigen aan een bewoner van Woonwijze en een medewerker van de WOP. “Dit is een mooi initiatief dat wij van harte ondersteunen. Onze bijdrage gaat rechtstreeks naar de Vughtse bewoners”, zei hij.
Woonwijze heeft de WOP gevraagd het tuingereedschap te beheren. Gerdie Jans Rat: “Grote spullen brengen en halen zij ook. Bewoners kunnen de spullen kosteloos vier dagen van ons lenen. Ze hoeven daarvoor alleen maar naar ons te mailen of onze Woonwinkel te bellen.”

Bloempot vullen

Het idee voor de ‘Vijverhof Voortuindag’ kwam van de bewonerscommissie van de wijk Vijverhof. Woonwijze hielp met de organisatie en zorgde voor gratis plantjes en potgrond waarmee bewoners hun bloempot konden vullen. Bent u bewoner van Woonwijze en wilt u gebruikmaken van de gratis uitleenservice van tuingereedschap? Mail dan naar info@woonwijze.nl of bel 073- 6562382.

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …