V.l.n.r. Rudi Hemmes en Niek van Lieverloo. Foto: Jan van Dalen

Tweede Wereldoorlog-veteraan Rudi Hemmes ontvangt eerste high tea voor thuis van kasteel Maurick Vught

Kasteel Maurick in Vught heeft op 2 mei 2020 de eerste high tea voor thuis aangeboden aan Engelandvaarder Rudi Hemmes. De 96-jarige oorlogsveteraan vertrok die dag precies 77 jaar geleden naar Engeland om zich aan te sluiten bij de Prinses Irenebrigade. Mede-eigenaar van Kasteel Maurick Niek van Lieverloo overhandigde de oud-strijder het allereerste high tea pakket dat de horecagelegenheid in corona-tijden uitbrengt om de gast thuis te laten genieten.

De overhandiging vond plaats precies 77 jaar nadat de generaal-majoor b.d. samen met vriend Bob Tusenius in 1943 uit Nederland vertrok om zich aan te sluiten bij de Prinses Irene Brigade in Engeland met als doel Nederland te bevrijden. Na een lange reis via Frankrijk, Spanje – waar ze een maand gevangen werden gehouden – en Portugal kwamen ze in Engeland aan, waar ze zich meldden als dienstplichtigen bij de Prinses Irene Brigade.

Grote bewondering
Mede-eigenaar Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick: “We hebben warme banden met de nu 96-jarige meneer Hemmes en de Vereniging van Oud Strijders van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene. We hebben grote bewondering voor hen omdat zij vanaf de landing in Normandië samen met de geallieerden meewerkten aan de bevrijding van Europa en Nederland in het bijzonder.
Kasteel Maurick is een prachtige historische locatie en we geven graag bijzondere aandacht aan belangrijke historische mijlpalen. Nu we 75 jaar Nederlandse bevrijding vieren hebben we de allereerste high tea voor thuis aan de heer Hemmes aangeboden. Via hem eren we ook alle in leven zijnde Engelandvaarders van de Prinses Irene Brigade. Deze brigade werd tijdens de Tweede Wereldoorlog opgericht in Engeland, het land waar de traditie van high tea zijn oorsprong vindt.”

High Tea voor thuis
Omdat het in verband met de maatregelen rondom de bestrijding van het corona-virus niet mogelijk is om gasten in de restaurants van Kasteel Maurick te ontvangen, zijn er vanaf 5 mei 2020 high tea pakketten voor thuis te bestellen. De ‘high tea takeaway’ bestaat uit zoete en hartige lekkernijen zoals een amuse, luxe belegde broodjes, scones, een soepje, een salade, diverse zoetigheden, een vruchtendessertje en 3 soorten thee. De high tea is te bestellen via de website van Kasteel Maurick. Het is tevens mogelijk om via de website culinaire picknick-pakketten te bestellen.

Kasteel Maurick
Compagnons Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo sloegen in 2015 de handen ineen om het
15e-eeuwse Kasteel Maurick in Vught nieuw leven in te blazen. In de prachtige bosrijke omgeving van Vught, op steenworp afstand van ’s-Hertogenbosch, biedt Kasteel Maurick het fine dining restaurant Hendrik van Maurick, brasserie Catharina van Maurick en diverse ruimtes voor feesten, bruiloften en zakelijke ontmoetingen. Restaurant Hendrik van Maurick is opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Gault&Millau en Lekker en is aangesloten bij Noord-Brabant Culinair.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …