Kangoeroeloop 2017 (foto: Annet van Esch)

Tweede kerstdag 47e RiemersmaLeasing Kangoeroeloop

Als de tuincentra hun ‘kerstmarkten’ al stevig op orde hebben, is het ook tijd om te wijzen op de grote en sportieve kerstbeleving in Vught op tweede kerstdag: de RiemersmaLeasing Kangoeroeloop.

Voor de 47ste keer organiseert de Vughtse sportvereniging Prins Hendrik vanuit het atletiekcomplex aan de Sportlaan in Vught de RiemersmaLeasing Kangoeroeloop. Begonnen als een bescheiden loop in 1971 door trimmers van het eerste uur – de looprage begon eigenlijk pas later in deze contreien – is de Kangoeroeloop tot een fenomeen uitgegroeid waarvan het aantal deelnemers elk jaar tegen de 3000 bedraagt. De grote groei in de beginjaren was onder meer te verklaren door het gegeven dat er toen op tweede kerstdag weinig ander vertier te beleven viel. In de laatste decennia veranderde dat nogal drastisch: allerlei andere activiteiten maken het voor lopers vaak niet gemakkelijk een keuze te maken voor deze activiteit. Kerst blijft tenslotte een familie-, vrienden- en gezinsmoment en dan zijn er in de huidige tijd meerdere opties. Maar dat weerhoudt zo’n kleine 3000 lopers – uit alle delen van het land – er niet van om op tweede kerstdag op de Vughtse Heide, rond de IJzeren Man en langs het Drongelens Kanaal in de vrije natuur te bewegen. Vaak met heel het gezin, de hele familie, de vriendengroep, het eigen loopgroepje, maar natuurlijk ook de sportieve individuele lopers.

Belangrijke wijziging
In tegenstelling tot alle voorgaande edities zijn er dit jaar twee verschillende starttijden. De lopers die de 21 of 27 km willen lopen, starten om 13.00 uur en de overige deelnemers die 5 km, 7,5 km, 12 km of 15 km willen lopen, starten op de traditionele aanvangstijd van 13.30 uur. Wat afstanden betreft is er dus keuze genoeg: er zijn parcoursen van 5 km, 7,5 km, 10 km, 12,5 km, 21 km en 27 km. De mogelijkheid om ‘onderweg’ nog van afstand te wisselen is dus iets beperkt, maar daar staat tegenover dat de lopers van de langste afstanden nu kunnen finishen wanneer er nog een grote groep toeschouwers op de baan aanwezig is. Om 15.30 uur moet iedereen weer de finishlijn gepasseerd hebben. Op de atletiekbaan is er voor de supporters voldoende gezelligheid en vertier om de wachttijd door te komen.

Kidsrun
Ook voor de jeugd is er tweede kerstdag op de atletiekbaan een sportieve uitdaging. Kinderen tot 6 jaar kunnen op de baan deelnemen aan een ‘kidsrun’. Die wordt gehouden op het middenterrein en gaat van start om 13.45 uur wanneer alle deelnemers aan de ‘grote’ Kangoeroeloop de atletiekbaan hebben verlaten. Voorinschrijving is ook hiervoor mogelijk via www.inschrijven.nl.

Inschrijfprocedure
De trouwe deelnemers weten inmiddels de al jarenlang gebruikelijke inschrijvingsprocedure: of u koopt uw deelnamebewijs in het clubhuis (vanaf 1 december) tijdens de trainingsavonden op dinsdag en donderdag of op de zaterdag- of zondagochtend tussen 09.00 en 12.30 uur. U kunt dan ook terecht bij de Lopers Company in de Verwersstraat en bij Marinus in hartje Vught. U weet inmiddels dat het inschrijfgeld 6 euro bedraagt voor volwassenen en 5 euro voor jeugd t/m 12 jaar, ook voor de kidsrun. Op 26 december betaalt u boven de 12 jaar 8 euro. U kunt ook nu al digitaal voorinschrijven (tot uiterlijk 21 december): u gaat daarvoor naar www.inschrijven.nl en u zoekt op de datum 26 december de RiemersmaLeasing-Kangoeroeloop op.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …