Sandra Janssen, Rinke van der Loo, Lucy Porter, Fabiënne Wachters en Elise Pütz

Turnwedstrijden na bijna twee jaar

Afgelopen weekend was een bijzonder weekend voor de turnafdeling van Prins Hendrik. Na bijna twee jaar heeft er voor de PH-turners eindelijk weer een wedstrijd plaatsgevonden. Niet alleen het feit dat er weer wedstrijden worden gehouden is een opsteker. Het is ook superfijn om weer te trainen met een doel en volop gebruik te kunnen maken van de turnzaal, na een flinke periode van online en alternatieve (buiten)trainingen, omdat er destijds nog niet binnen gesport mocht worden.

In Eelde (Drenthe) hebben de seniorendames van PH het wedstrijdseizoen geopend met een dubbele wedstrijd. Op zaterdag stond de teamwedstrijd op het programma en op zondag de individuele wedstrijd. Beide wedstrijden zijn gericht op kwalificatie voor de halve finale van de Nederlandse Kampioenschappen.

Het team, bestaande uit Sandra Janssen, Rinke van der Loo, Lucy Porter, Fabiënne Wachters en Elise Pütz, heeft erg goed geturnd. De teamspirit zat er goed in en dat hebben de dames ook laten zien in de turnzaal. Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, hebben ze mooie en stabiele oefeningen laten zien, die de jury beloonde met mooie punten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige tweede plaats. Een heel knappe prestatie.

Zondag stonden de turnsters er alleen voor, maar met de goede wedstrijd van de vorige dag in de benen was het vertrouwen er. Ondanks enige vermoeidheid lieten de dames opnieuw prachtige oefeningen zien. En ook nu waren de resultaten uitstekend. Rinke werd heel knap 3e. Sandra 6e en Lucy 13e. Superprestatie waarmee Rinke zich ook direct heeft geplaatst voor de halve finale van het NK. De komende weken staan er meer wedstrijden op het programma voor zowel de dames als de heren. Volg de prestaties van de wedstrijdsporters ook via Instagram (@prinshendrikvught) en Facebook (@prinshendrik).

Kijk ook bij

Nachtvlinders kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht

Op vrijdagavond 1 en zaterdagavond 2 juli is de 18e Nationale Nachtvlindernacht van De Vlinderstichting. …