V.l.n.r.: Cas Beer, Mark Verstijnen en Guus van Sonsbeek

Turnselectie PH op wedstrijd

Voor de turnselectie van Prins Hendrik was het afgelopen weekend volle bak. Op maar liefst drie plaatsen werd tegelijkertijd geturnd. En niet onverdienstelijk.

Rinke van der Loo

Nijmegen
Rinke van der Loo en Lucy Porter turnden in Nijmegen de individuele meerkamp. Beide dames kwamen goed uit de startblokken en turnden een goede wedstrijd. Helaas raakte Lucy geblesseerd tijdens de afsprong van balk en kon daardoor haar wedstrijd niet afmaken. Rinke turnde een uitstekende wedstrijd en eindigde daarmee heel knap op de 3e plaats. Ondanks dat Rinke tijdens de afgelopen drie plaatsingswedstrijden twee keer 3e en één keer 4e is geworden, heeft zij zich niet weten te plaatsen (plaatsing op basis van hoogste ranking). Zij maakt nog wel kans om, samen met Lucy, de Vughtse Sandra Janssen en andere teamgenoten zich te plaatsen voor de NK finale voor teams. De beslissing hierover valt binnenkort.

Bergschenhoek
De heren mochten acte de présence geven in Bergschenhoek. Mark Verstijnen turnde op zaterdag zijn eerste individuele wedstrijd van dit seizoen. Altijd spannend waar je staat in het deelnemersveld. Mark turnde een heel goede wedstrijd. Met een puntenrecord van boven de 70 werd hij 2e. En heeft daarmee een goede uitgangspositie om zich te kwalificeren voor de finale van het NK. Op zondag moest Mark weer aantreden, maar dan met clubgenoten Cas Beer en Guus van Sonsbeek. De mannen lieten goede oefeningen zien en hielden het spannend tot het einde. Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat ze het podium mochten beklimmen en de bronzen medaille in ontvangst mochten nemen. Met deze prestatie hebben zij zich gekwalificeerd voor de halve finale van het NK.

Vught
Samen met Gympoint Oisterwijk stond er een onderlinge wedstrijd gepland in Vught. Turnsters in de leeftijd van 6 t/m 15 jaar konden in een relaxte sfeer de oefeningen laten zien aan hun trainers en aan de ouders. Voor sommige meiden was het de eerste wedstrijd ooit, voor andere was het een mooie voorbereiding op de officiële wedstrijd die volgend weekend gepland staat in Tilburg. Kortom, voor iedereen een zeer nuttige en waardevolle wedstrijd. De wedstrijd mogen eindigen met een diploma en medaille doet iedere sporter goed! Weer lekker aan de slag tijdens de trainingen en dan op naar de volgende wedstrijd.

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …