V.l.n.r.: Jazz-lynn Wiersema, Lara Bos, Senna Vrijsen, Chloe Holten, Jalyna de Windt

Turnmedailles naar Vught

Het weekend van 19 maart stond in het teken van turnwedstrijden voor de ploegen van Prins Hendrik. Dit keer mochten de dames naar Tilburg en de heren naar Volendam.

In Tilburg vonden de districtswedstrijden plaats voor de dames. PH trad aan met drie teams. Zaterdag beten Jalyna de Windt, Lara Bos, Jazz-lynn Wiersema en Chloe Holten het spits af. De dames (9-11 jaar) turnden een heel goede wedstrijd. Er werden nagenoeg geen foutjes gemaakt en dat werd beloond met hoge scores. Mede dankzij het aanmoedigen door de geblesseerde Senna Vrijsen zette het team een fantastisch teamresultaat neer. De dames mochten de hoogste trede van het podium betreden en de gouden medaille in ontvangst nemen. De andere twee teams eindigde op een vierde en zesde plaats.

Heren
Op zaterdag turnde Mark Verstijnen de ¼ finale van het NK in Volendam. Hij turnde een sterke wedstrijd met hoge scores op vloer en rekstok. Samen met de scores van de overige vier toestellen eindigde hij knap op de tweede plaats. Hiermee heeft Mark zich gekwalificeerd voor de ½ finale van het NK in Weert. De volgende dag trad Mark, samen met zijn teamgenoten Cas Beer en Guus van Sonsbeek aan voor de halve finale van het NK voor teams. De heren turnden een goede wedstrijd, maar lieten hier en daar puntjes liggen. Desondanks eindigden ze heel knap op een 3e plek. De punten die zij daarmee verdienden werden opgeteld bij de punten die zij in eerdere wedstrijden al hadden verzameld. Helaas eindigden ze daarmee in totaal op de 7e plek. Net één plaats (en 1 punt) te kort om bij de beste 6 te komen. Hierdoor hebben zij zich niet weten te plaatsen voor de finale van het NK, maar zij mogen zeker tevreden terugkijken op een mooi seizoen.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …