Tulp voor noodhulp in Nederland

De ‘Tulp voor Hulp’ is te koop bij alle Albert Heijn-winkels die bloemen & planten verkopen in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp-hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp. Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is. De Rode Kruis-afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. verleent o.a. hulp bij fietscrosswedstrijden, voetbalwedstrijden, de Vestingloop, Swim to fight cancer, carnaval en herdenkingen.

Op 1 en 2 maart zijn Rode Kruis-vrijwilligers aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen in ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel, Vught en Rosmalen om meer informatie te geven over de Tulp voor Hulp, noodhulp of andere Rode Kruis-activiteiten.

Voor meer informatie over het Nederlandse Rode Kruis afd. ’s-Hertogenbosch e.o. neem contact op met Ellen Coeleveld: ecoeleveld@rodekruis.nl.
Meer informatie over de Noodhulpteams is te vinden op www.rodekruis.nl/noodhulpteams.

Kijk ook bij

Dit moet je weten over een PayPal online casino

Ingezonden mededeling Wat is PayPal precies en hoe werkt het? Het meest voor de hand …