Trio Tsymbalova en Maurick Dance Company op Kasteel Maurick

Voor kamermuziek- en dansliefhebbers wordt het genieten op zondagmiddag 19 november in Kasteel Maurick. In de prachtige Orangerie van Kasteel Maurick houden de Stichting Elbrimale Fonds en de Kunststichting Vught een bijzondere activiteit, waarbij twee uiteenlopende disciplines afwisselend te horen en te zien zullen zijn. Een afwisselend programma is de uitkomst van het streven van zowel de Kunststichting als het Elbrimalefonds om kwalitatief hoogwaardige optredens in Vught te presenteren. De kosten voor de bezoekers bedragen 15 euro. Aanvang 14.00 uur.

Deze middag zullen Trio Tsymbalova en de Maurick Dance Company een gevarieerd programma presenteren. Het trio speelt in een zeer ongebruikelijke bezetting – viool, gitaar en contrabas – tango’s, jazz, zigeunermuziek en klassieke muziek. De leden arrangeren alle muziek zelf en improvisatie wordt niet geschuwd. Het gezelschap heeft zich ook gespecialiseerd in het vertolken van vele muzikale ‘traditionals’. De componisten ervan zijn veelal niet eens bekend. Tsymalova speelt met drie snaarinstrumenten waardoor een prachtige eenheid van klank ontstaat.  Wat vooral opvalt als Ruzana Tsymbalova  (viool),  Suze Stiphout (contrabas) en Elliot Muusses (gitaar) optreden, is het speelplezier en het vermogen om de aandacht van het publiek te grijpen en vast te houden.

Impressie van het optreden van Trio Tsymbalove tijdens Elbrimale Musicale 2016. Het optreden vond plaats in de Orangerie van Kasteel Maurick te Vught.

Maurick Dance Company
Een van de activiteiten waar leerlingen in de Daltonuren op het Maurick College voor kunnen kiezen, is het dansen. De belangstelling hiervoor is zodanig dat op school een danscultuur is ontstaan die geleid heeft tot het ontstaan van de Maurick Dance Company. Al bijna 13 jaar heeft l.o.-docente Hanneke Berkhout de leiding van dit gezelschap. Het gaat niet alleen om dansen op zich, de meerwaarde wordt ook gezien in het leren van discipline, het samenwerken en verantwoordelijkheid nemen voor een groep en vooral ook jezelf beter leren kennen. Oudere leerlingen instrueren ook jongere leerlingen en leren zo ook verantwoordelijkheid te nemen. Leerlingen die daarvoor geselecteerd worden, krijgen ook buiten de reguliere schooltijden danstrainingen. In de afgelopen jaren is veelvuldig buiten school opgetreden. Zo vertegenwoordigde Maurick Dance de gemeente Vught in Oranienburg, maar trad ook op in Barcelona. De danseressen van Maurick Dance Company  (MDC) verstaan de kunst om de dans geheel te vereenzelvigen met de muziek in al haar variaties: van ballet tot jazz, van Spaans tot modern. Ook de kleding is daarvoor in perfecte balans gebracht, waardoor de performance een verrassend resultaat teweegbrengt.

Reserveren
U kunt u aanmelden voor Elbrimale & Kunst via info@kunststichtingvught.nl als u tegelijkertijd een bedrag van 15 euro p.p. overmaakt op: NL17 INGB 0674 9111 64  t.n.v. Kunststichting Vught. S.v.p in de e-mail vermelden voor hoeveel personen u reserveert en welk bedrag u hebt overgemaakt. Als de betaling is ontvangen, ontvangt u daarna een bevestiging. Mogelijk zijn er op de dag zelf nog kaarten verkrijgbaar aan de zaal. Op de website van de Stichting Elbrimale Fonds en de Kunststichting Vught vindt u meer informatie. Op Kasteel Maurick bestaat gelegenheid rondom dit optreden in de Brasserie te lunchen of van een andere lekkernij te genieten. De Brasserie is voor deze gelegenheid tot 18.00 uur open.

Kijk ook bij

Naam Wasserij De Spuistroom terug in de Uilenburg

Sinds 21 juni 2024 is de originele ‘Eerste steen’ uit 1949 terug op het terrein …