Deelnemers Torenproat 2022

‘Torenproat’ weer op de vertrouwde data in Sint-Michielsgestel

Na een jaar van afwezigheid waren de organisatoren vorig jaar verheugd en enigszins verrast, terug te kunnen keren met Torenproat. Het succesvolle evenement van 3 dagen werd vorig jaar vanwege corona verplaatst naar het eerste weekend van mei. De editie van 2022 bleek ondanks de onwennige datum, een groot succes. Torenproat is en blijft echter een evenement dat in het dorp toch wordt gezien als een van de opwarmers voor het plaatselijke carnaval, die twee weken later van start zal gaan. De Fobussen zijn daarom verheugd om in 2023 weer ouderwets terug te keren in de Meander, op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 februari.

Komende editie zullen de bezoekers veel oude bekenden terugzien. Paul van Gestel en Christian Roovers beklimmen de Toren ondertussen met de ogen dicht en weten het publiek al jaren te vermaken. De jeugdigere Torenproaters Bram van Hulten en Jesper Kapteijns zijn dit jaar ook weer van de partij. Jesper heeft de vorige editie op zondag winnend weten af te sluiten en ook Bram kan zichzelf ondertussen een ervaren Torenproater noemen, sinds zijn debuut in 2018. Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt door drie dames, wat een unicum is. Nooit eerder hebben er drie vrouwen op dezelfde avond of middag de Toren beklommen. Er kan gerust worden gesteld dat diversiteit zelfs in de Toren is terug te zien! Nancy Gerrits en Miriam van Drunen zijn bekende gezichten en zullen deze editie weer lief en leed met jullie delen. Als debutant zal dit jaar Yvonne Schuurmans haar opwachting maken
Naast de Torenproaters zal dit jaar een andere oude bekende het podium betreden. Jaren geleden in De Huif heeft deze jongeman de zaal onbedoeld en onbewust plat gekregen van het lachen. Nadat de Fobusen enkele jaren hebben gezocht naar een bekwame toneelmeester, willen ze hem toch graag een tweede kans geven.

Kaarten
De kaarten voor het weekend zullen 21 januari in de Meander in de verkoop gaan. Vanaf 13.00 uur worden lootjes uitgeven en om 14.00 uur begint de verkoop, waarbij naast enkele prijzen ook een viparrangement te winnen is.

Kijk ook bij

Verrassende winnaars op grootste degen-schermtoernooi van Nederland

Afgelopen weekend werd in Rosmalen de tweede editie gehouden van wat nu al is uitgegroeid …