Home / Algemeen / Torenproat is al 20 jaar samenwerking
Patisserie De Rouw
De Torenproaters 2018

Torenproat is al 20 jaar samenwerking

Dit jaar gaat voor de 20e keer Torenproat de lucht in als een van de grootste evenementen van Sint-Michielsgestel. Torenproat ontstond in het jaar 2000 toen 4 Fobussen bij elkaar kropen om, naar achteraf blijkt, iets unieks te organiseren.

De Fobussen hadden als carnavalsclub al enige ervaring in het organiseren van evenementen zoals frühshoppen, touwtrekken en diskjockeywedstrijden. Deze keer ging de club echter voor iets totaal nieuws, waarvoor alles uit de kast werd getrokken. Door goed om zich heen te kijken en op bezoek te gaan bij andere organisatoren, kwamen de initiatiefnemers tot de conclusie dat het draait om kwaliteit en betrokkenheid. ‘Onze Torenproaters’ kwamen en komen uit eigen dorp en ze werden steeds beter. De mindere kregen een paar jaar de kans en werden dan, indien nodig, in goed overleg vervangen door een nieuwe dorpsgenoot die zijn talent in de toren durfde te delen met een volle Huif, want ga er maar eens staan! Kwaliteit haalden we ook binnen met het combo van de Harmonie dat al 20 jaar sfeervol de Torenproaters begeleidt en soms zelfs onderdeel uitmaakt van de buut.

Het Gestelse publiek is al 20 jaar het beste dat je kunt wensen. Terwijl in de beginjaren wel eens een groepje bezoekers na een paar biertjes de volumeknop omhoog draaide, bleek al snel dat het Torenproatpubliek kwam om te luisteren en te genieten. Ze geven de torenproaters alle kans om hun verhaal ten gehore te brengen en laten horen dat ze de ‘proat’ waarderen.

De belangrijkste pijler onder het Torenproat, en dat mag weleens gezegd worden, vormen al 20 jaar de leden van de Fobussen. Door al 20 jaar alles zoveel mogelijk in eigen hand te houden in goede samenwerking met ‘De Huif’, kon er iets moois worden opgebouwd. Of je nou op het podium staat, bier tapt, broodjes smeert of obert, je vormt een niet te missen onderdeel van een succesvol evenement. Door ieders talent op de juiste manier te gebruiken, kan er zoiets moois tot stand komen. Elkaar aanspreken als het nodig is en een biertje drinken als het af is.

Inmiddels vormt de 2e generatie een dankbaar element van de organisatie. De kinderen van de leden organiseren en sjouwen mee en kunnen allang niet meer gemist worden om het evenement rond te krijgen. Zelfs de 3e generatie staat al mee te schenken en laat zien waar samenwerking toe kan leiden. Iedereen gaat in 2019 voor de 20e en laatste keer in De Huif het beste beentje voorzetten om Gestel te laten lachen en genieten. Wil je erbij zijn, er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij De Huif.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Kraam huren Gestelse Winterfair?

De warmte van de knisperende vuurkorven komt je bij de ingang van de Gestelse Winterfair …