(Foto: Hans Withoos)

Topzangers en -pianisten tijdens de 56e IVC LiedDuo, 10 t/m 15 oktober

Op dinsdag 10 oktober gaat de 56e International Vocal Competition LiedDuo van start in de Statenzaal van het Noordbrabants Museum met een openingsconcert, gevolgd door halve finales op 11 en 12 oktober en als afsluiting de finale op 15 oktober in de Grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch.

13 zeer getalenteerde LiedDuo’s, bestaande uit zanger(es) en pianist, zijn uit ruim 90 duo’s geselecteerd en krijgen de kans hun talenten te delen met publiek en professionals. Zij komen uit heel de wereld, en zijn nu te horen in Den Bosch en over een aantal jaren schitteren ze in de theaters en concertzalen van Amsterdam, Parijs, New York en Milaan. Ze worden beoordeeld door een Internationale Jury waarin dit jaar topmusici Bo Skovhus (bariton), Sophie Koch (mezzosopraan), Errollyn Wallen (componiste), Nino Gvetadze (pianist), Stefan Vladar (pianist) en Hans Eijsackers (pianist) zitting nemen. De juryleden geven tijdens deze week ook masterclasses en er zijn recitals, waaronder Schuberts prachtige Winterreise, vertolkt door Bo Skovhus met Stefan Vladar aan de vleugel, op zaterdagavond 14 oktober in de Statenzaal.

Het belooft weer een unieke week te worden voor de liefhebber van zang. De online kaartverkoop is gestart en loopt via www.verkadefabriek.nl/ivc-liedduo. Informatie en het volledige programma en prijzenoverzicht is ook te vinden op www.ivc.nu.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …