Artist impression van de toekomstige Grote Zeeheldenbuurt.

Toewijzing Grote Zeeheldenbuurt van start

Woonstichting Charlotte van Beuningen biedt 138 sociale huurwoningen in rondes aan

Woonstichting Charlotte van Beuningen begint woensdag 27 mei met de toewijzing van de eerste woningen van de Grote Zeeheldenbuurt. De sleutels van de nieuwe wijk worden medio 2021 uitgedeeld. Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder: “Als we vroeg weten wie de toekomstige bewoners zijn, kunnen we hen ook echt laten meedenken.”

De voorpret voor de nieuwe bewoners van de nieuwe Grote Zeeheldenbuurt kan beginnen. Op de website van Woonstichting Charlotte van Beuningen kunnen zij vanaf deze week de toekomstige woningen en wijk bekijken. Vanaf woensdag 27 mei is het mogelijk voor woningzoekenden om via de website te reageren op de eerste 39 gezinswoningen. De inschrijving hiervoor sluit op 1 juni om 08.00 uur. Daarna volgen verschillende rondes voor de overige woningen en appartementen.

Grootste bouwproject ooit
Op de plek waar de 98 woningen van de Grote Zeeheldenbuurt stonden, komen 163 energiezuinige sociale huurwoningen en -appartementen. “Dat maakt het ons grootste bouwproject ooit. Het wordt een mooie, duurzame wijk met betaalbare woningen. Daar zijn we ontzettend trots op en blij mee”, zegt Charlotte Beukeboom, directeur-bestuurder van Woonstichting Charlotte van Beuningen. Ze kijkt uit naar het moment van de oplevering van de eerste woningen, medio 2021. “Onze wachtlijst voor woningzoekenden is opgelopen tot negen jaar. Daar maken we ons zorgen over, want hierdoor kunnen we de mensen die op ons zijn aangewezen onvoldoende helpen.”

Enige verlichting
Om de doorstroming op de Vughtse woningmarkt op gang te helpen, is er in overleg met de gemeente Vught voor gekozen om bij een aantal huizen voorrang te geven aan mensen die een huurwoning van Woonstichting Charlotte van Beuningen achterlaten. “Hopelijk zorgt dat voor enige verlichting.”
Het sociaalplan van de Grote Zeeheldenbuurt gaf mensen die voor de herstructurering al in de buurt woonden de kans om terug te keren. Veertien voormalige wijkbewoners maken hiervan gebruik. Elf woningen aan de Esschestraat zijn al eerder opgeleverd. Daarmee zijn er nu nog 138 energiezuinige huurwoningen en -appartementen beschikbaar. Zij zijn geschikt voor huishoudens tot drie personen.

Reageren op woningen
Om in aanmerking te komen voor een woning in de Grote Zeeheldenbuurt is het nodig om ingeschreven te staan bij Woonstichting Charlotte van Beuningen. Bij de toewijzing wordt gekeken naar de inschrijftijd, de gezinssamenstelling, leeftijd, het type woning en het inkomen. Alle informatie over hoe de nieuwe wijk eruit komt te zien, de rondes waarin de woningen worden aangeboden en bij welke woningen mensen die een huurwoning achterlaten voorrang krijgen, is te vinden op www.charlottevanbeuningen.nl. Hier kan ook worden gereageerd op de woningen en appartementen. Vragen kunnen het best gesteld worden via mail: gzb@charlottevanbeuningen.nl.

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …