“Toekomst Jeugd Aktief in gevaar!”

Ingezonden mededeling

“Als de gemeente zou besluiten om de uitbreiding van het schoolgebouw Het Kwartier te realiseren op het evenemententerrein Stadhouderspark, blijft er onvoldoende ruimte over voor Jeugd Aktief. Het terrein wordt dan simpelweg te klein. Hierdoor wordt het onoverzichtelijk en kan de veiligheid van de deelnemers niet meer gewaarborgd worden. De sociale functie waarvoor Jeugd Aktief 54 jaar geleden is opgericht, verdwijnt dan. Dit heeft impact op kinderen, jongeren, ouders/verzorgers en vrijwilligers.

Sinds 2012 wordt de jeugdweek gehouden op het recreatie-/evenemententerrein Stadhouderspark. Bij aanleg en ontwikkeling van het terrein is met diverse factoren rekening gehouden om tot een duurzame en toekomstbestendige locatie te komen. Door de gemeente is een forse investering gedaan in onder meer elektra-, riolering- en waterpunten. Daarbij is bij de indeling van het terrein rekening gehouden met de veiligheid voor kinderen. De oppervlakte van het terrein is passend om de verschillende activiteiten, het bivakterrein, de podia, slechtweerlocaties, de kinderen en de bezoekers te huisvesten. Op basis van een eerste onderzoek ziet Jeugd Aktief géén alternatieve locaties binnen Vught, die voldoen aan de noodzakelijke eisen. De ruimte en/of faciliteiten ontbreken simpelweg op andere plekken.

Het organiseren van een fantastische week voor de kinderen levert blije kinderen, ouders/verzorgers en vrijwilligers op. Maar duidelijk zijn onze zorgen. Kan Jeugd Aktief voortbestaan op het evenemententerrein Stadhouderspark? Wij hopen van wel en willen daarom aan alle Vughtenaren vragen om de petitie voor behoud van Jeugd Aktief op het evenemententerrein te tekenen. Alvast onze dank hiervoor.”

Yvonne den Otter, namens Bestuur Jeugd Aktief

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …