Foto: Manon Nijssen, EyeCatchCreative

Tijdens Open Dag en Open Monumentendag: opnieuw kennismaken met DePetrus

Mocht je net terug zijn van vakantie en het nieuws niet helemaal hebben gevolgd: van 11 tot en met 19 september vindt de eerste Cultuurweek van Vught, Helvoirt en Cromvoirt plaats. Het startschot van deze feestelijke week klinkt in DePetrus!

Op zaterdag 11 september heten DePetrus en haar bewoners iedereen een ‘Warm Welkom’ tijdens de jaarlijkse Open Dag. Zondag 12 september is het Open Monumentendag in Vught en is er opnieuw van alles te zien en te beleven. Dat is alvast een sterk begin van de Cultuurweek.

Een Warm Welkom
Of je nu wekelijks in DePetrus komt of nog nooit bent binnengestapt, tijdens de Open Dag is iedereen van harte welkom. Vanaf 11.00 uur staat er een informatief en vooral gezellig programma voor je klaar. Met onder andere: Proeflessen Schilderen, Engels en Fotografie van ABZ, Mini-rondleidingen door het Vughts Museum, vrijwilligers van de geheugenbibliotheek met de belevenistafel, informatie over ‘Financieel veilig’ van de bibliotheek met gastsprekers. Informatie over de activiteiten van Welzijn Vught, recycle-knutselen voor kinderen bij de Wereldwinkel, kinderactiviteiten van de bibliotheek, de gastheren en gastvrouwen van DePetrus die je wegwijs maken in de kerk en leuke aanbiedingen van de Wereldwinkel. En natuurlijk is er voor alle bezoekers een klein aandenken aan DePetrus om mee naar huis te nemen.

Open Monumentendag
Op zondag 12 september is het Open Monumentendag in Vught. Natuurlijk is ook het iconische gebouw van DePetrus te bezoeken. Er is ook een speciaal programma:
Rondleidingen van 13.00 tot 16.00 uur. De gidsen van DePetrus geven elk half uur mini-rondleidingen en vertellen boeiende verhalen over de historie en architectuur van de kerk. Loop binnen en leer meer over DePetrus!
Jeugdactiviteiten van 14.00 tot 16.00 uur: de bibliotheek en de werkgroep Jeugd van het Vughts Museum organiseren van alles voor kinderen (4-12 jaar). Loop binnen en doe een speurtocht door de kerk (2 euro), loop buiten de Pietertjespad-speurtocht (3 euro), ga kleuren, steden bouwen met blokken, een glas-in-loodraam puzzelen en nog veel meer.
Het complete programma van dit culturele weekend is te vinden op depetrus.nl/cultuurweek-2021. DePetrus is zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 en zondag van 12.00 tot 17.00.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …