Tiende Pubquiz garant voor avondvullend gepeins

Op donderdagavond 4 januari presenteert Ton Wagenaars voor de tiende keer de Vughtse Pubquiz in  de grote zaal, Vughtse IJsbaan. De editie, die in recordtijd vrijwel was volgeboekt met meer dan 25 teams, zal ongetwijfeld weer gevarieerd en verrassend worden.

Ton Wagenaars, voormalig leraar Nederlands, bedenkt zelf de vragen voor de quiz. “Op de pubquiz op de Vughtse IJsbaan komen mensen af die uitgedaagd willen worden. Allemaal teams waarin spelers zitten die iets extra’s denken te weten. Als samensteller is het dan zaak om de deelnemers het idee te geven dat ze gaan meedoen om de hoofdprijs. Dus géén rondjes met vragen waarop bijna niemand het antwoord kan weten. Wel rondjes met een groot ‘och ja-gehalte’ als later de uitkomsten worden gegeven. Het is goed als je weer gekerm, gejuich, gelach en ontgoocheling waarneemt. ”

Ook deze editie komen onderwerpen aan bod waarover niet eerder vragen werden gesteld, al zijn de rondjes Nederlandse taal en geschiedenis, in een ander jasje, vaste prik. Dit jaar zijn er dertien ronden met daar tussenin drie korte pauzes. Een vierkoppige jury, aangestuurd door Elaine Bol, controleert na iedere ronde bliksemsnel de formulieren en na iedere pauze komt er een tussenstand. Een hectische klus die vaak onderschat wordt, maar die echt grote waardering verdient.

Sportiviteit
Ook deze editie doet de organisatie een dringend beroep op de eerlijkheid en sportiviteit van de deelnemers, dus geen digitale hulpmiddelen. Wagenaars: “Het liefst zag ik dat die bij aankomst ingeleverd moeten worden. Of nog beter: laat ze thuis”, aldus de presentator. Bij geconstateerde fraude krijgt het betreffende team geen enkel punt over de gespeelde ronde en is daarmee direct kansloos voor de eindzege. Opvallend is de vasthoudendheid waarmee enkele teams al jaren meedoen. Soms met succes, het jaar daarna weer met een plek in de achterhoede. Het zegt alles over de diversiteit van de vragen. Of Wagenaars na de tiende editie nog doorgaat met zijn destijds genomen initiatief, is onzeker. “Er zal ongetwijfeld een keer ingezet worden op een digitale presentatie en dan ben ik verplicht om derden te vragen bij te springen op technisch niveau, want ik ben een complete leek op dat gebied. Dit jaar was het al nodig Jordy van Keizerswaard in te vliegen voor enkele technische snufjes. Ik ga de vele papieren versies wel presenteren bij bedrijfsfeestjes of familiebijeenkomsten.”

Aanmelden
De tiende Pubquiz begint om 19.45 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Inschrijfgeld te voldoen bij binnenkomst. Aan de quiz zijn prijzen verbonden aangeboden door de familie Bol, eigenaar van De Gereghthof, Maurickzicht en lunchcafé d’n Bol. De beste drie ploegen ontvangen aardige presentjes en voor de winnaar is er de felbegeerde wisselbeker die nog nooit door een team 2 maal achtereen is gewonnen. Inschrijving: Lunchcafé D’n Bol, telefoon 073-8505416 of info@dnbol.com Inschrijfkosten 15 euro per team.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …