Wesley van der Gouw was de allersnelste op de 10 km van de Meierijloop (foto: Jos Hoogerhoud)

Thuisatleten winnen geslaagde 12e Meierijloop

De 12e Meierijloop trok zondag maar liefst 765 deelnemers. Die kwamen in actie op de 1000 meter scholierenloop, de 5 kilometer of de 10 kilometer. Het nieuwe parcours, met start en finish op de atletiekbaan van Prins Hendrik, werd het toneel van spannende wedstrijden. Op de langste afstand waren het uiteindelijk twee atleten van Prins Hendrik die de winst naar zich toetrokken: Wesley van der Gouw en Marjon de Kok.

Na een paar jaar in het Vughtse centrum werd het een geslaagde terugkeer op en om de Vughtse atletiekbaan. De weergoden waren de lopers en loopsters over het algemeen goed gezind, het parcours bleek inderdaad prima tijden mogelijk te maken en de organisatie stond in grote lijnen weer als een huis. Ruim 200 jongens en meisjes beten het spits af met de 1000 meter scholierenloop. Hier werd fanatiek gestreden voor elke plek. Bij de jongens 11-13 jaar toonde Jake Romijn zich in 3:13 de allersnelste. In de categorie 8-10 jaar ging de winst naar Samuel Dobbelstein en bij de allerjongsten (tot en met 7 jaar) won Floris Offermans. Bij de meisjes waren de overwinningen voor Maud van Rijsewijk (tot en met 7 jaar), Feline Verhoeff (8-10 jaar) en Anna Bijl (11-13 jaar).

Gemeente Vught
De 5 en 10 kilometer waren allebei ook prima bezet. Op beide afstanden deed onder meer een bedrijfsteam van de Gemeente Vught mee. De Vughtse ambtenaren, onder wie ex-wethouder Willem Kraanen, lieten zich van hun beste kant zien en eindigen op de 10 km zelfs op het podium.  De 5 km werd een prooi voor de jonge Niek Verhagen van Oss ’78. Hij verwees het PH-duo Casper Kremers en Raphaël Dobbelstein naar de plaatsen 2 en 3. De winnende tijd bedroeg 17:08. Snelste vrouw werd in 19:53 Sophie Schoonebeek van Prins Hendrik. Zij kreeg op het podium gezelschap van clubgenotes Sanne Diepen en Stephanie Crooymans.

De langste afstand werd een prooi voor Wesley van der Gouw. De atleet uit Waalwijk, lid van Prins Hendrik, revancheerde zich voor zijn teleurstellende marathon van Eindhoven en was in 32:20 onbetwist de sterkste. Op 23 seconden afstand werd Kilian van der Wolf van Tilburg Road Runners tweede. Ben Souwen (Eindhoven Atletiek) maakte het podium compleet. De snelste vrouw was eveneens van de thuisclub. Marjon de Kok dook in 39:34 als enige onder de 40 minuten. Laura Huijbregts (Eindhoven Atletiek) werd tweede, Renée Cardinaals derde.

Een deel van de opbrengst van deze 12e Meierijloop komt via de Lionsclub ’s-Hertogenbosch wederom ten goede aan de ondersteuning van culturele en sportieve activiteiten voor mensen met een beperking in de regio de Meierij. Volgend jaar keert de Meierijloop terug, dan zeer waarschijnlijk wederom op de laatste zondag van oktober.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …