Foto: Ivar Pel

Thema-avond Stad-Voedsel-Landbouw in Boxtel 13 februari

Op 13 februari vanaf 20.00 uur houden de leden van Herenboeren Wilhelminapark voor alle geïnteresseerden een thema-avond Stad-Voedsel-Landbouw. Jan-Eelco Jansma, deskundig op het terrein van veranderende voedselsystemen rond steden, geeft een inleiding. Daarna is er alle ruimte voor discussie en debat. Het is te doen in De Groene Poort/Oertijdmuseum, Bosscheweg 80 in Boxtel.

Jansma werkt voor Wageningen University and Research en is verbonden aan AERES Hogeschool in Almere en Flevo Campus Almere. Landbouw verbinden aan maatschappelijke thema’s is de rode draad in zijn professionele leven. Hij slaat daarbij bruggen tussen schijnbare tegenpolen als landbouw en stad.

Herenboeren is een van die initiatieven die voortgekomen is uit de dynamiek rond stad, voedsel en landbouw van de afgelopen 10 jaar. Tijdens deze thema-avond wil Jan-Eelco deze dynamiek onder de loep nemen. Waaruit komt het voort, wat heeft het opgeleverd en wat is de betekenis; gaat er überhaupt wat veranderen aan ons voedselsysteem. Hij hoopt de aanwezigen te kunnen inspireren en de ingeslagen weg voort te zetten, mogelijk verrijkt met nieuwe ideeën.

Aanmelden: Wilhelminapark@herenboeren.nl. Meer informatie: www.HerenboerenWilhelminapark.nl.

Kijk ook bij

De beste accessoires voor je telefoon

Advertorial Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone. Alleen een smartphone hebben met een oplaadkabel …