Een ideale pauzeplek voor fietsers en wandelaars

Theehuis en pluktuin in Den Dungen

Het is een ideale pauzeplaats voor wandelaars en fietsers, maar ook Dungenaren die gewoon lekker even een terrasje willen pikken zijn er natuurlijk van harte welkom. Eric Sleutjes opende op 1 juni zijn nieuwe theehuisje bij zijn kwekerij aan de Sint-Jacobusstraat. Ook de naastgelegen pluktuin is in gebruik genomen.

(Door Wim Poels)

Eric Sleutjes is in Den Dungen en verre omstreken al lang bekend als kwaliteitskweker. “Maar daar zijn we vooral in het voorjaar actief mee. Ik verdiende voorheen mijn brood met een andere baan, maar door omstandigheden moest ik op zoek naar nieuw werk. Ik besloot dat zelf te creëren”, legt hij uit. Lang geleden, zo’n jaar of twintig, had Eric ook een pluktuin bij de kwekerij. Destijds richtte hij zich vooral op marktkooplui. De nieuwe tuin is er voor particulieren. “Er staan tachtig tot negentig soorten, van aster tot zonnebloem en vaste planten. Tussen het voorjaar en oktober staat er altijd het nodige in bloei”, legt Eric uit. Bezoekers krijgen een mandje en een schaar mee. De dikte van de geplukte bos bepaalt de prijs.

Seizoensgebonden
Een pluktuin is nogal seizoensgebonden. Daarom zocht Eric er een activiteit bij voor het hele jaar door. Dat werd het theehuisje, dat voorlopig nog de naam Sleutjes draagt. Het theehuis is sfeervol ingericht met onder meer houten tafels, waaronder een met een blad dat bestaat uit twee stukken boomstam. Het opvallende bloemetjesbehang op een van de wanden sluit mooi aan bij het thema pluktuin. Binnen is er plaats voor zo’n 25 mensen, buiten kunnen nog eens zoveel gasten een plekje vinden. Uiteraard is in het theehuis thee te krijgen. Eric serveert verschillende soorten verse muntthee, ook met smaakjes als zoethout en kaneel. Hij is een van de eerste zaken in ons land die de nieuwe legends-theecollectie van het merk Smit&Dorlas aan zijn klanten mag presenteren. Diezelfde leverancier zorgt voor de verschillende koffiesoorten. Uiteraard staan er ook frisdranken op de kaart. Er worden verschillende soorten overheerlijk gebak aangeboden, die Sleutjes zelf afbakt. IJsboerderij Cleefshoeve uit Heeswijk-Dinther levert het schepijs.

Openingstijden
Theehuis Sleutjes aan de Sint-Jacobusstraat 15 in Den Dungen is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.30 tot 17.30 uur. In de zomermaanden juni, juli en augustus bent u ook op zondag welkom, dan van 12.00 tot 16.30 uur. Op maandag is het theehuis gesloten.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …