Foto: Ellen Broeren

Theatersportvereniging Zoetelieve speelt wedstrijd op 28 oktober

Theatersport? Wat is dat? Sport en theater horen helemaal niet bij elkaar! Toch wel. Zondag 28 oktober laat Theatersportvereniging Zoetelieve zien hoe. Ze speelt dan een theatersportwedstrijd tegen Tot Slot uit Zeist. Twee teams van elk vier spelers gaan de creatieve strijd met elkaar aan. Om de beurt spelen zij een zo grappig, romantisch, ontroerend of spannend mogelijke scène. Publiek speelt een sleutelrol bij theatersportwedstrijden. Kom dus kijken en beleven op zondag 28 oktober om 15.00 uur in de kleine zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch.

Maar waar gáán die scènes dan over? Dat weten de spelers van beide teams net zo min als het publiek! Alles wordt ter plekke geïmproviseerd. Ook de liedjes. Het publiek draagt suggesties aan over locatie, relatie, emotie, kleur en dergelijke. Marktkoopmannen in een ruimtestation die ook nog eens verliefd op elkaar zijn … de uitdaging aan de spelers om met deze suggestie aan de slag te gaan.

Tijdens een theatersportwedstrijd komen verschillende ‘spelvormen’ aan bod. Iedere spelvorm heeft zijn eigen regels en dynamiek. Soms wordt er veel gesproken, soms overheerst stilte. De ene keer gaat het om snelle oneliners, de andere keer juist meer om de inhoud. Maar altijd komt er, na een paar minuten, een al dan niet voorspelbaar slot aan de scène. Om dit te kunnen bereiken, zijn de spelers getraind in het accepteren wat de medespeler bedenkt en het daarop verder bouwen. Samenwerken, luisteren en bereid zijn om je eigen ideeën los te laten zijn de basis voor een succesvolle scène.

Na afloop van elke scène delen drie kritische rechters punten uit voor techniek, inhoud en amusementwaarde. Niet eens met een uitspraak van de rechter? Bij theatersport is het geoorloofd om een natte spons naar een rechter te gooien! Uiteraard mag ook het publiek punten uitdelen aan de teams. En er zijn rozen om de spelers toe te werpen als blijk van waardering. En wie er uiteindelijk wint? Het publiek een mooie theatersportavond met vermakelijke scènes bezorgen is het hoogst haalbare. Het behalen van de eerste of tweede plaats is daarbij van ondergeschikt belang!

Kaarten zijn te verkrijgen bij de Verkadefabriek via telefoonnummer 073 681 81 60 of via www.verkadefabriek.nl. Kijk voor meer informatie over Zoetelieve op www.zoetelieve.nl.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …