Theaterroute Nabij zoekt spelers en vrijwilligers

Op 14 en 15 mei strijkt op Landpark Assisië in Biezenmortel een vrolijk, theatraal avontuur neer: Theaterroute Nabij. Voor dit bijzondere avontuur worden nog spelers en vrijwilligers gezocht.

Tijdens Theaterroute Nabij krijgen de bezoekers maar liefst vier korte voorstellingen vol theater, dans en muziek te zien die zich afspelen op verrassende locaties op het landpark. Twee voorstellingen worden door en met bewoners uit omliggende dorpen en het landpark gemaakt in samenwerking met Speels Collectief en EELT Theatercollectief. De inspiratie voor deze voorstellingen wordt de komende tijd opgehaald in de regio. De theatermakers trekken met hun mobiele Studio Nabij rond en nodigen iedereen van harte uit hun verhalen over het landpark te delen.

Doe ook mee!
Kom je uit de regio Biezenmortel, Udenhout, Berkel-Enschot of woon of werk je op Landpark Assisië? Ben je 10 jaar of ouder? En wil je meehelpen om Theaterroute Nabij te maken tot een onvergetelijke gebeurtenis? Of wil jij jouw theatertalenten ontwikkelen en misschien wel schitteren op het podium (ervaring is niet nodig)? Speels Collectief en EELT Theatercollectief repeteren op donderdagavond op het landpark en in Biezenmortel. Als je jezelf hebt aangemeld, ben je van harte welkom om tijdens de repetities aan te sluiten. Toneelspelers, dansers, muzikanten, publieksbegeleiders, assistenten achter de schermen, chauffeurs, decorbouwers, gastheren/-vrouwen en technici; iedereen is welkom een bijdrage te leveren.

(Foto: Pietro Carbucicchio)

Vinden en versterken
Waarom eigenlijk deze theaterroute? Landpark Assisië is een prachtig groen park dat een thuis biedt aan 230 mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Eigenaar Prisma ziet graag dat dit park en de bewoners meer deel worden van de samenleving. Tegelijkertijd staat het nabijgelegen dorp Biezenmortel voor zijn eigen uitdagingen. Zo zijn de huizenprijzen voor jongeren te hoog, zijn veel winkels verdwenen en is het cultureel centrum verouderd. Binnen Nabij laten de drie betrokken culturele organisaties – Studio Assisië, Speels Collectief en EELT Theatercollectief – Landpark Assisië en Biezenmortel elkaar vinden en versterken.

Doe je mee of wil je meer informatie? Mail de theatermakers via nabij@studioassisie.nl of kijk op www.studioassisie.nl/theaterroutenabij. Voor de laatste ontwikkelingen volg je Studio Assisië, Speels Collectief en EELT Theatercollectief op Facebook en Instagram.

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …