New Cool Collective (Foto: Joel van der Kwaak)

Theaterfestival Boulevard van 4 t/m 14 augustus

Wie aan Den Bosch in augustus denkt, denkt natuurlijk aan Theaterfestival Boulevard. Van 4 t/m 14 augustus presenteert de organisatie op verschillende locaties door de hele stad theater, dans, muziek en andere kunstvormen. Net als afgelopen jaar is het festivalhart in het Zuiderpark, maar er is goed nieuws. Het BLVRD Theater keert terug naar de Parade! Hier presenteert Theater aan de Parade in samenwerking met Theaterfestival Boulevard een uitgebreid zomerprogramma met veel muziek, dans en performance.

Na twee jaar afwezigheid slaat Theaterfestival Boulevard deze zomer een deel van zijn kamp weer op de Parade op. Onbetwist festivalhart is het Zuiderpark: groen en ruim. Maar wie van meer een roezemoezige stedelijke huiskamer houdt, weet de Parade te vinden. Hier verrijst het BLVRD Theater aan de Parade, waar dagelijks muziekvoorstellingen plaatsvinden. Ook kan de bezoeker in deze grote tent elke avond dansen en livebands beluisteren.

Van polderpolka en vintage exotic rock tot hiphop en levenslied 2.0
Theaterfestival Boulevard presenteert in samenwerking met Theater aan de Parade onder andere de bigband New Cool Collective en hét internationaal gelauwerde Rotterdamse muziek en performance collectief Club Gewalt met Mini Miss Miraculous. De bezoeker kan maar liefst elf avonden dansen op dampende, opwindende, breekbare, gruizige en (levens)lust wekkende muziek in het BLVRD Theater aan de Parade. Er is Thaise funk, disco, electro, polderpolka, Balkanfolk, funk, soul, rock ’n roll, vintage, exotic rock en nog veel meer.

Unieke dinervoorstelling op de bouwplaats van het nieuwe theater
Voor bezoekers die echt niet kunnen wachten op de opening van het nieuwe Theater aan de Parade is er een uniek voorproefje: een dinervoorstelling van theatergezelschap Radicale Gezelligheid op de bouwplaats van het nieuwe theater. Bijna iedere avond verzamelt een select aantal mensen zich bij Pand 18 om vervolgens een onvervalst BLVRD-ervaring te beleven op de plek waar over goed een jaar de deuren openen van het nieuwe theater.

Inspiratie en ondersteuning
“Theater aan de Parade vindt samenwerken in de stad belangrijk”, aldus Bregtje Radstake, Hoofd Programma bij Theater aan de Parade. “Samen met andere podia en festivals willen we werken we aan een sterk, cultureel programma voor Cultuurstad van het Zuiden. Het programma van Boulevard sluit goed aan bij de missie van Theater aan de Parade, namelijk om met kunst en cultuur inspiratie te brengen in het dagelijkse leven. Artistiek gedreven, reflecterend op de wereld om ons heen én vol plezier! Daarnaast bieden we een aantal theatergezelschappen extra programmaondersteuning aan tijdens Theaterfestival Boulevard. Dit gaat om makers die Theater aan de Parade de komende jaren blijft volgen. Het is een manier van samen programmeren die we in de toekomst willen intensiveren.”

Het BLVRD Theater aan de Parade staat van 4 t/m 14 augustus op de Parade in Den Bosch. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten, ga naar: www.festivalboulevard.nl.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …