Home / Algemeen / Theaterfestival Boulevard en Liliane Fonds bieden bijzondere middag voor kinderen met én zonder beperking
Patisserie De Rouw

Theaterfestival Boulevard en Liliane Fonds bieden bijzondere middag voor kinderen met én zonder beperking

Theaterfestival Boulevard verzorgt op woensdagmiddag 8 augustus samen met stadsgenoot Liliane Fonds een bijzondere middag die in het teken staat van de ontmoeting tussen kinderen met én zonder beperking.

Vanaf 13.00 uur gaat een ‘onderzoeksteam’ bestaande uit 4 kinderen testen of het festivalplein aan de Parade toegankelijk genoeg is voor mensen met een beperking. Daarna zijn kinderen – vanaf 6 jaar, met en zonder handicap – en hun ouders uitgenodigd voor een bijzondere voorstelling: Blanche en Forza (een kakafonie) van Sofie Palmers en Katrien Pierlet. De familievoorstelling begint om 14.30 uur, duurt een uur en speelt in het BLVRD Theater op het Festivalplein op de Parade.

De voorstelling is toegankelijk gemaakt: er is een doventolk aanwezig en we houden ook rekening met kinderen met een visuele beperking. Zij mogen een half uur voor de voorstelling binnenkomen om het decor te voelen en de acteurs te ontmoeten.

Het BLVRD Theater is rolstoeltoegankelijk. Ringleiding/infraroodsysteem zijn aanwezig, er is toiletvoorziening en verschoonruimte voor mensen met een beperking nabij, en toegankelijke horeca. Geleidehonden zijn welkom.

Deze middag is een initiatief van Theaterfestival Boulevard en het Liliane Fonds. Deze organisaties vinden elkaar in het streven naar een samenleving voor én met iedereen.

Voorstelling
Blanche en Forza (een kakafonie) is een muzikaal-culinaire voorstelling. Blanche en Forza wonen naast elkaar, maar zien of spreken elkaar nooit. Dat zit zo: Blanche kookt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Als voorzitter van de Kookpotcirkelclub wil ze met haar taarten zo veel mogelijk mensen redden. En Forza is Forza: niet zo goed met woorden, wel met muziek. Stilletjes zit ze te componeren en fantaseert ze over het allermooiste lied. Kijk hier voor meer informatie.

Bereikbaar Boulevard
Boulevard gaat voor gastvrijheid voor iedereen. Daarom maken we zoveel mogelijk voorstellingen toegankelijk voor mensen met een beperking. Die voorstellingen zijn aangegeven met icoontjes per voorstelling in het programmaboekje en op de website.

Meer informatie? Kijk op www.festivalboulevard.nl/nl/gastvrijheid/toegankelijkheid of mail naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …