Jamai (Foto: Jurgen Jacob Lodder)

Theater aan de Parade kondigt 25 nieuwe voorstellingen, concerten en shows aan

Sven Ratzke kruipt in de huid van Marlene Dietrich, Maaike Ouboter & Eric Corton brengen een nóg intiemer concert, Ilse Warringa schreef de muzikale komedie ‘De Ongeplukte Zusters van Almere County’ en Andries Tunru heeft een spiksplinternieuwe show. Theater aan de Parade heeft 25 nieuwe voorstellingen, concerten en shows aangekondigd die vanaf het najaar te zien zijn in het nieuwe theater.

Nieuwe cabaretmusical van huisgenoot Oatmilk Studio
Na het succes van ‘Before After’ komt het huisgezelschap van Theater aan de Parade, Oatmilk Studio, met een nieuwe cabaretmusical: ‘Ver van je Bed’. Een show met livemuziek over identiteit, het wegvallen van sociale zekerheden en de toekomst van de planeet. Met niemand minder dan cabaretiers Annick Boer, Martijn Kardol, Renée Gruijl, Mitch Wolterink en Bart van Veldhoven.

Fijne cabaretnamen en dé toneelklassieker ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’
Vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen. Dat is dé toneelklassieker van het seizoen: Edward Albee’s ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ Een toneelklassieker gespeeld door een cabaretcast. De voorstelling staat hoog op het lijstje van ultieme relatiedrama’s en meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De hoofdrollen worden vertolkt door Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender.

Een herkenbare voorstelling over het leven en overleven met pubers. ‘Tis hier geen hotel’ komt met een deel 2 en Andries Tunru neemt het gereedschap mee dat hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties. De Cabaret Club is voor iedere cabaretliefhebber die van avontuur houdt. Deze avond ziet het publiek vier verschillende mini-cabaretvoorstellingen voor de prijs van één. De line-up blijft tot aanvang van de show geheim.

Maestro: muziek!
Voor muzikale hoogtepunten is de gloednieuwe Pleinzaal komend seizoen the place to be. Jamai viert zijn jubileumjaar met een ode aan zijn held Elton John: opzwepend, kleurrijk en extravert.
Na volle zalen gaan Maaike Ouboter & Eric Corton nog een stapje verder en gaan een muzikale uitdaging aan waarbij ze zich nog opener en eerlijke opstellen.
Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers, het was een kwestie van tijd voordat The Kik zich daaraan zou wagen. Liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, ruimte is voor nostalgie en romantiek en waar melancholie steeds op de loer ligt.
Een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde. Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde onemanshows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage.

Koning Gilgamesj
Het officiële startsein van de allereerste voorstelling in het nieuwe Theater aan de Parade wordt gegeven op vrijdag 8 december. Dat is de start van de zogenaamde testfase. Het hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Charlie presenteren deze avond een theatergame met beats, puzzels en rap voor kinderen vanaf 8 jaar. Met behulp van een interactieve puzzelbox om spijkerschrift mee te vertalen bepaalt het publiek hoe het muzikale verhaal zich verder ontvouwt.

In oktober bekendmaking volledig programma ‘23/’24
In oktober kondigt Theater aan de Parade de toneel-, dans- en jeugdprogrammering aan. Er is aandacht voor nieuwe namen, nieuw talent en nieuwe makers, maar ook voor vertrouwde gezichten. Denk hierbij aan het Bossche dans- en circusgezelschap Panama Pictures, Theatergroep Suburbia en Het Nationale Theater.

De kaartverkoop van deze 25 nieuwe voorstellingen is gestart. Het hele programma van Theater aan de Parade is te vinden op www.theateraandeparade.nl.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …