Henriëtte Ceulen en Alex Kühne. Foto: Merijn Geurts | ITOOK (www.itook.nl)

Theater aan de Parade komt naar Vught

Weer professionele voorstellingen in De Speeldoos

Met ingang van september 2020 zullen er weer professionele voorstellingen te zien zijn in Theater De Speeldoos in Vught. Theater aan de Parade gaat in de periode van september 2020 tot juni 2021 gebruik maken van de theaterzaal in Vught.

Afgelopen week zijn Alex Kühne, directeur van Theater aan de Parade, en Henriëtte Ceulen, interim-directeur Theater de Speeldoos, tot overeenstemming gekomen. Een veelbelovende samenwerking tijdens de periode waarin Theater aan de Parade haar nieuwbouw realiseert en uitwijkt naar verschillende locaties in ‘s-Hertogenbosch en in de regio. Onder de titel “Theater NAAR de Parade” gaat het theater drie jaar op reis.

Gevarieerd aanbod
Voor het theaterseizoen 2020-2021 biedt de Bossche schouwburg ruim 260 voorstellingen aan op verschillende locaties door de stad en regio. Hierdoor kunnen theaterliefhebbers ook tijdens de nieuwbouw van het nieuwe Theater aan de Parade van 2020-2023 blijven genieten van (inter)nationale theatertoppers.
De Speeldoos mag zich verrijken aan een mooi gevarieerd aanbod van circa 35 muziek-, toneel-, cabaret- en familievoorstellingen. De Speeldoos pakt hierin haar faciliterende rol. Het geeft een mooie aanvulling op de voorstellingen van de amateurgezelschappen, maar ook op het aanbod van de andere gebruikers en film. Henriëtte Ceulen: “Hiermee geeft De Speeldoos verdere invulling aan haar nieuwe functie als cultureel centrum waar kruisbestuiving kan plaatsvinden. Een samenwerking die aansluit bij het cultuurbeleid waarin gemeenten elkaar opzoeken om het culturele leven te versterken daar waar gemeentegrenzen weinig waarde hebben. Hopelijk is de Coronacrisis in september voorbij en kunnen de voorstellingen ook daadwerkelijk gaan plaatsvinden. Een klein lichtpuntje in deze zware tijd waarin we ons met elkaar bevinden.”

Nadere informatie over het programma en start kaartverkoop volgt, dit zal via diverse media worden gecommuniceerd.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …