Terugkeer orgelconcerten in de Cathrienkerk

Toen in 2015 de Sint-Cathrienkerk, gelegen aan het Kruisbroedershof in ‘s-Hertogenbosch, aan de eredienst werd onttrokken, kwam er ook een einde aan de orgelconcerten die jaarlijks plaatsvonden in de meimaand. Nu het kerkgebouw zijn oorspronkelijke functie terugkrijgt, kan ook het monumentale Vollebregt-orgel weer tot klinken worden gebracht. Het prachtige instrument is de afgelopen jaren niet aan zijn lot overgelaten en genoot regelmatig onderhoud.

Ondanks de korte voorbereidingstijd is de Orgelkring Sint-Cathrien erin geslaagd een aantrekkelijke serie van vier concerten te organiseren. De concerten vinden plaats op vier zaterdagmiddagen in de meimaand. Aanvang 16.00 uur. Toegang gratis. Duur: 30 minuten.

Willem Hörmann, de vaste organist van de Sint-Cathrien, opent de serie op zaterdag 4 mei met een programma dat is geïnspireerd op de 4 mei-herdenking. Zaterdag 11 mei volgt Véronique van den Engh, organist van de Sint-Janskathedraal. Zaterdag 18 mei treedt de Poolse organist Dariusz Bakowski op.
De serie wordt afgesloten op zaterdag 25 mei door Stephan van de Wijgert die als organist is verbonden aan de kerk De Duif gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …