Tentoonstelling Listen – een luisterend oor voor kinderverhalen uit oorlogsgebieden

Van vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari is de tentoonstelling LISTEN voor het eerst in Nederland te zien, in Kasteel Heeswijk. De oorlog in Oekraïne herinnert ons dringend: kinderen hebben geen aandeel in geweldsconflicten. Toch staan ze er vaak middenin. LISTEN geeft kinderen uit oorlogsgebieden de kans om hun verhalen te delen aan de hand van persoonlijke voorwerpen. Oma’s rode portefeuille, het blauwe konijn – zijn kleur en glimlach maakten zelfs de donkerste dagen wat lichter, 2 van de voorwerpen uit de tentoonstelling. Bezoekers ervaren de veerkracht en de creativiteit van kinderen in conflictsituaties. Onbevangen en oprecht. Indringend en hoopgevend.

LISTEN is een pop-upexpo van het War Childhood Museum. Begonnen als klein burgerinitiatief in Sarajevo heeft deze organisatie inmiddels vestigingen in Kiev, New York, Sarajevo en Den Haag. De collectie beslaat vele jaren en landen over de hele wereld. Van oorlogen in Oekraïne, Syrië en Afghanistan tot de Bosnische Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Omdat kinderen aan de hand van voorwerpen en in hun eigen woorden de bezoekers meenemen in hun beleving, is LISTEN een geschikt uitje in de kerstvakantie voor kinderen, jongeren, ouders, opa’s en oma’s. Speciaal voor deze tentoonstelling vertelt de Verhalenverteller het nieuwe verhaal ‘Luister, ik fluister’. Voor jongeren van 12 t/m 18 jaar geldt tijdens deze tentoonstelling het gereduceerde tarief van 7 euro. Aan het einde van de route staat een wensboom. Schrijf hier je wens aan een kind dat vanuit een oorlogsgebied in Nederland is beland. Het kasteel zorgt ervoor dat deze wensen worden overgebracht.

De tentoonstelling LISTEN is van 23 december t/m 8 januari te zien tijdens de rondgang door het kasteel, dagelijks van 10.00 – 17.00 uur. (25 december en 1 januari gesloten, extra open 2e kerstdag maandag 26 december en maandag 2 januari.) www.kasteelheeswijk.nl

Kijk ook bij

Verkoop 10 woningen in Marktveldplein gestart

Green Real Estate maakt bekend op 8 december 2023 te starten met de verkoop van …