Tennis, maar dan net een beetje anders

“Ik ben zo’n 5 jaar geleden lid van de Dynamic tennisvereniging in Vught geworden. Ik wilde graag weer tennissen nadat ik het al een jaar of tien niet meer gedaan had. Maar ja, mijn man tenniste niet en ik heb het altijd als lastig ervaren om alleen lid te worden van een tennisclub, omdat je dan niet zo makkelijk aan speelpartners komt.” Aan het woord is Annemiek Toonen, voorzitter van de Dynamic tennisvereniging in Vught. Een vereniging die al 20 jaar bestaat, maar onbekend is bij het grote publiek.

Ook Toonen wist niet precies wat Dynamic tennis nu precies was, maar nadat ze in de krant een berichtje las over een open dag, besloot ze om eens te gaan kijken. En nee, het is geen padel. Dat zij nu alweer 5 jaar lid is, geeft aan dat ze haar sport gevonden heeft. “Ja heerlijk, ik geniet elke keer weer.” Wat is dat dan, Dynamic tennis? “Het is gewoon tennis met een racket en een bal en een net. Alleen het racket is licht, de bal is van foam en het speelveld is net zo groot als een badmintonveld. Wij spelen binnen in de Martinihal op 2 vaste tijden per week, anderhalf uur. Het hele jaar door. In principe spelen we altijd het dubbelspel. Dat betekent dat je altijd speelt, want op een natuurlijke manier vullen de banen zich en tijdens die anderhalf uur wisselen de spelers. Wat dit spel ook zo interessant en uitdagend maakt, is dat je nooit 2 keer achter elkaar mag slaan. Dus jij en je partner slaan om en om zoals bij squash en tafeltennis.

Al met al is het een uitdagend spel en heel goed voor je conditie. Daarbij komt dat het natuurlijk ook gezellig is. Onze vereniging is klein, zo rond de 40 leden en die hebben een leeftijd tussen de 55 en 80 jaar. Het is dus ook een sport die je tot op hoge leeftijd kunt spelen. Maar het merendeel is zo begin/half 60. Het zou prettig zijn als we nieuwe leden krijgen die nog in de 50 zijn of begin 60. In principe kan iedereen lid worden bij ons, maar het is wel handig als je ooit badminton of tennis gespeeld hebt. Maar goed, er zijn veel mensen die ook prima balgevoel hebben en nog sprintjes kunnen trekken. Wat ik wel bijzonder vind, is dat iedereen weet dat het goed voor je is om te sporten. Zeker ook als je wat ouder aan het worden bent. In de praktijk zien we helaas op dit moment dat het moeilijk is, en niet alleen voor onze vereniging, om nieuwe mensen aan te trekken. Ik hoop echt dat mensen eens willen komen kijken en misschien ook eens meespelen om te ervaren hoe leuk het is om op deze manier te sporten. Het is trouwens ook nog eens harstikke leuk om dit samen met anderen te doen. En echt onze contributie is heel laag.”

www.dynamictennisvught.nl. Speeltijden: maandagavond 20.30 tot 22.00 uur, donderdagmiddag 15.45 tot 17.15 uur.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …