Teams Prins Hendrik strijden op thuisbaan om Nederlandse titel

Op zaterdag 11 mei gaan de beste dames- en herenatletiekteams van Nederland in Vught de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Nederlandse titel. Na de successen in 2017 en 2018 gaan de teams van Prins Hendrik nu voor eigen publiek voor succes.

De mannen van Prins Hendrik gaan na het goud (2017) en zilver (2018) ook nu weer voor een medaille. De solide kern van het team van Prins Hendrik wordt dit jaar gevormd door de werpers. Drie Nederlands kampioenen: Erik Cadée (discus), Patrick Cronie (kogelstoten) en Lars Timmerman (speerwerpen) moeten, aangevuld met een sterke Maarten Persoon (kogelslingeren), gaan zorgen voor veel punten. Na de Europacupwedstrijd in Tampere Finland (2018) heeft een aantal atleten afscheid genomen van de wedstrijdsport. Ploegleider Ger Heesbeen bouwt, samen met de trainers van PH, echter weer aan een nieuw team en dat biedt kansen voor Vughtse talenten zoals Pim van Bakel, Olav Donker en Floris Nolet.

Voldoende hersteld van haar zware blessure is Melissa Boekelman er gewoon weer bij, bij de Vughtse vrouwen. Samen met topsprintster Marije van Hunenstijn en een aantal jonge talenten van de Vughtse vereniging gaat zij op jacht naar een podiumplaats op de thuisbaan.

De strijd barst om 11.00 uur los en eindigt rond 17.00 uur wanneer op de spectaculaire 4x100m en 4x400m estafette wordt gestreden om de laatste punten. Toegang is gratis.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …