'De 'gele kanaries' van Team Invicta: Voorop Johnny Hoogerland, rechts Ronan van Zandbeek en links Robbie Gevers

Team Invicta op NK strandrace

Zaterdag 15 februari stond het NK strandrace in Renesse op het programma. In verband met de weersomstandigheden was de wedstrijd verplaatst van zondag naar zaterdag. Om 13.15 uur klonk het startschot, waarna de renners mochten beginnen aan een wedstrijd van 75 km.

De renners waren goed weg met de start. Ronan van Zandbeek, Johnny Hoogerland en Robbie van Bakel zaten in de eerste groep. Robbie Gevers en Thijs Barendrecht zaten in de tweede groep, Sjors van Zandbeek en Rowan Bergmans vertegenwoordigden de derde groep. Bas Nieuwkoop voelde zich onwel en heeft de wedstrijd moeten staken.
Door de harde wind, die de hele wedstrijd op de kant stond, was het een echte veldslag en moest Robbie van Bakel een gaatje laten bij de eerste groep. Vooraan wist Ronan van Zandbeek nog weg te rijden met 3 andere renners, maar ook hij moest de medevluchters laten lopen. Johnny Hoogerland kom nog aansluiten bij de koplopers Ivar Slik en Rick van Breda.

Met het ingaan van de 2e ronde zat Johnny met 6e op kop en Ronan met 7e renners erachter. Na de passage van de finish werd Johnny verrast en reden Ivar Slik en Rick van Breda met zijn tweeën de rest van de groep op de kant eraf. Johnny probeerde nog over te springen, maar het gat was al te groot. Lang strijdend voor de 3e plek moest Johnny helaas de 3 andere renners bij hem laten gaan. Hij zakte terug in de groep van Ronan. Helaas was ook het podium weg. Ze reden alleen nog voor de ereplaatsen. Ronan rijdt naar een 6e plek, Johnny wordt 9e. Thijs rijdt een heel knappe wedstrijd en wordt 15e. Robbie van Bakel 20e, Sjors van Zandbeek wordt na een lange inhaalrace nog 22e, Robbie Gevers 26e, Rowan Bergmans 40e.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …