Te Voet Te Veld voor hulphonden

Stichting Te Voet Te Veld heeft onlangs het doel bepaald voor de opbrengst van de 39e winterwandeling die wordt gehouden op 29 december. De keuze is gevallen op Hulphond Nederland. Die stichting helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Hulphond Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet.

De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid en ingezet door deskundige trainers en therapeuten. De trainers zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Door middel van het Expertisecentrum onderscheidt Hulphond Nederland zich met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Er is voor iedereen een juiste hulphond!

Steunen
Hulphond Nederland is van mening dat er geen financiële drempels mogen bestaan voor de aanvragers van een hulphond. Hulphonden worden dan ook tegen zo min mogelijk kosten ter beschikking gesteld. De gelden voor de opleiding en inzet van de hulphonden worden bijeengebracht door donateurs, zakelijke sponsors, serviceclubs en zorgverzekeraars, en komen uit giften, nalatenschappen en collectes. Daarom denkt Te Voet Te Veld een goede beslissing te hebben genomen om in een van de laatste dagen van dit jaar in de benen te komen voor een gezonde wandeling voor een bijzonder doel. Noteer dus 29 december in de agenda!

Kijk ook bij

N65 richting Tilburg dicht

Vanmiddag (woensdag 21 februari) zijn twee vrachtwagens op elkaar gebotst op de N65 ter hoogte …