Even gezellig pauzeren rondom het vuurtje op pauzeplaats bij Scouting Prins Willem van Oranje in Cromvoirt. (Foto: Berna Verhoeven)

‘Te Voet Te Veld’ scoort 2600 euro voor CliniClowns

Op de 38e winterwandeling Te Voet Te Veld, zondag 30 december met als start- en finishplaats De Notenkraker in Helvoirt, kan met tevredenheid worden teruggeblikt. Er zijn nieuwe records gebroken.

Liefst 405 deelnemers verschenen aan de start en de opbrengsten uit het startgeld, verkoop van snert, koffie, chocolademelk, glühwein en de vele giften brachten een recordbedrag van 2600 euro bij elkaar voor de CliniClowns. Het goede doel, het heerlijke wandelweer en een gunstige zondag waren belangrijke factoren voor dit succes. Met dit bedrag kunnen weer heel wat zieke kinderen en dementerenden een lach op hun gezicht krijgen door het bezoek van een cliniclown.

Mooie routes
De organisatie ontving veel positieve reacties over de routes, waarbij ook dit jaar de 9 km het populairst bleek. Het aantal kinderen was opvallend hoger dan andere jaren, waarschijnlijk te danken aan het bezoek van ambassadeur Ellen Bouwen van de Stichting CliniClowns aan alle groepen van de Landmanschool in Helvoirt. De 6-jarige Iris van de Loo uit Helvoirt overhandigde aan de ambassadeur een zelfgemaakte tekening met daarop een enveloppe gevuld met haar spaarcentjes: 4,35 euro. Een geweldige actie! De deelnemers aan de 9 en 12 km werd een verrassende pauzeplaats aangeboden in het clubhuis van scouting Prins Willem van Oranje, aan de zuidkant van de IJzeren Man, met een heerlijk vuurtje in de buitenlucht. Bij terugkomst in De Notenkraker moest een aantal deelnemers teleurgesteld worden. Alles was uitverkocht. Een teken dat de 38e winterwandeling Te Voet Te Veld meer belangstelling trok dan de organisatoren hadden verwacht.

Kijk ook bij

Heeft de waterstofauto nog toekomst?

Ingezonden mededeling Wanneer je de cijfers van de verkochte aantallen auto´s bekijkt, dan valt het …