Sparrendaalseweg, nog een kleine 3 kilometer en dan aan de snert

‘Te Voet Te Veld’ loopt 1000 euro bij elkaar voor WensAmbulance

Ondanks de plons hemelwater op eerste kerstdag gingen in Helvoirt op tweede kerstdag maandag 26 december toch ruim 200 deelnemers van start voor de 40e winterwandeling Te Voet Te Veld om een frisse neus te halen en daarmee een prachtig doel te ondersteunen: WensAmbulance Brabant.

De organisatoren ontvingen veel positieve reacties over de routes. De 5 km was een puzzeltocht door het dorp. De opdracht om van de verstopte 10 letters een woord te vormen, werd door 20, veelal jonge lopers, succesvol uitgevoerd. Uit de goede inzendingen zijn drie deelnemers door loting in de prijzen gevallen: Luca en Feline (Lange Akker), Céline El-Sayed en Julia Zakrzewski. Het prijsje wordt thuisbezorgd.

Het eerdere bezoek van de WensAmbulance aan de Dr. Landmanschool in Helvoirt zorgde voor veel deelname van ouders met kinderen. Over de 9 en 12 kilometer waren de wandelaars erg enthousiast, waarbij voor veel deelnemers sommige plekken verrassende ontdekkingen bleken. De routes liepen via de landgoederen Jagershagen, Sparrendaal naar de gezellige pauzeplaats bij Scouting JEEP Vught-Zuid. Daarna door de Marggraff-bossen Kapellebos en Elzenburg (met de mooiste beuk van de gemeente Vught) via het Helvoirts Broek terug naar harmoniezaal De Notenkraker. Daar vonden de warme chocolademelk, snert en glühwein gretig aftrek. Met een gratis sneetje krentenmik erbij was het daar goed toeven.

Naast het startgeld en giften, kwam ook de opbrengst van de verkoop van snert, koffie, thee, chocolademelk ten goede aan het doel. Stichting Te Voet Te Veld kan een bedrag van 1000 euro overmaken aan WensAmbulance Brabant. De organisatoren danken iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van dit mooie bedrag. De nieuwe agenda is nog een heel eind leeg. Je doet er verstandig aan om de laatste dag van 2023, zondag 31 december, alvast te reserveren om het jaar sportief af te sluiten met de 41e Te Voet Te Veld.

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …