Taxushaag snoeien in ‘Strijd tegen kanker’

De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi blijkt ook dit jaar een groot succes. Inmiddels weten duizenden taxusdonateurs hun weg naar de stichting te vinden. Toch doet de stichting graag een oproep aan alle mensen binnen het inzamelgebied om het taxussnoeisel aan hen te doneren. De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengt per adres minder is. Extra hulp is daarom welkom!

De stichting heeft zich dit jaar het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Ze zijn al goed op weg en hebben op dit moment ruim 218.900 kilo taxussnoeisel ingezameld, goed voor 1824 chemotherapieën. Ondanks deze prachtige opbrengst zorgt de droogte, bij de start van het seizoen, ervoor dat de opbrengst per adres minder is. De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te halen, máár daar is wel de hulp van alle taxusbezitters binnen het inzamelgebied voor nodig. Inmiddels heeft de stichting het inzamelgebied alweer wat uitgebreid en roept zij, via dit bericht, nogmaals op om zoveel mogelijk taxussnoeisel te doneren.

Doneer alleen bruikbaar snoeisel
Houd bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden van de stichting. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij, om een kuil ter grootte van een voetbal te maken in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen voor taxusdonateur
De uitgiftepunten van de Taxus Taxi Tas en de opvangzeilen worden druk bezocht! Zo heeft de stichting o.a. in samenwerking met Welkoop, Boerenbond en Intratuin in het inzamelgebied uitgiftepunten gecreëerd. Zo is er altijd dicht bij huis wel een plek te vinden waar deze materialen opgehaald kunnen worden. Alle uitgiftepunten zijn terug te vinden via de website: www.taxutaxi.nl/uitgiftepunten.

Taxus inleveren?
Ook de kleine hoeveelheden samen kunnen een groot verschil maken! Op verschillende punten heeft de stichting inzamelpunten ingericht. Hier kan iedereen, zonder afspraak, terecht voor zowel het inleveren van kleine als grote hoeveelheden taxussnoeisel. Inzamelpunten zijn te vinden op de website: www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. De inzamelpunten zijn op de website oranje van kleur. Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl.

Kijk ook bij

Pad voor pelgrims en goddelozen

Onlangs verscheen het boek ‘Pad voor pelgrims en goddelozen’, geschreven door Ardien Jansen van Oers. …