Home / Algemeen / ‘Taxus’ aanmelden kan tot en met donderdag 22 augustus
Patisserie De Rouw

‘Taxus’ aanmelden kan tot en met donderdag 22 augustus

De jaarlijkse inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. “We zijn goed op weg, maar we zijn er nog niet”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. De inzamelingsactie loopt door tot en met 23 augustus. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus.

Werner Toonen: “We hebben dit jaar een vliegende start gehad, desondanks is taxussnoeisel nog meer dan welkom. We hopen na de zomer ook daadwerkelijk te kunnen vertellen dat we meer snoeisel hebben opgehaald dan we vooraf hadden durven dromen.” Zowel in 2017 als in 2018 slaagde  Taxus Taxi er niet in om voldoende snoeisel op te halen voor het beoogde aantal chemotherapieën. Werner: “Daarom hebben we alle taxusdonateurs nodig. Zodoende willen we iedereen die dit nog niet heeft gedaan, vragen om alsnog hun snoeiselafval aan te bieden.”

Ophaalverzoek indienen
Taxussnoeisel aanbieden ten behoeve van het goede doel, kan dit jaar nog tot en met 22 augustus. Na die periode neemt de hoeveelheid werkzame basisgrondstof waarmee chemotherapieën worden gemaakt in de taxusnaalden af . Wie zijn of haar taxushaag gaat snoeien, kan via www.taxustaxi.nl/afspraak een ophaalverzoek indienen. Snoeisel is aan te bieden vanaf een volle kruiwagen of een halfgevulde Taxus Taxi Tas. Hebt u minder? Dan kan het worden gebracht naar een van de inzamelpunten. Deze staan vermeld op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Werner: “Veel mensen beseffen het nog niet, maar door hun snoeiselafval op te laten halen, leveren ze een mooie bijdrage aan het genezen van kanker.”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Wekelijkse wandel- of fietschallenge voor Brabanders met beperking of aandoening

Om mensen met een beperking of chronische aandoening te stimuleren te gaan wandelen of fietsen …