Tanja van Hoof viert 40-jarig jubileum bij La Boulangerie Goossens

In 1938 startte de opa van Arthur en Jeroen Goossens in een bakhuis bij een boerderij op Bergenshuizen met het bakken van brood. Zijn zoon Lambert bouwde het bedrijf uit en zijn kleinzonen runnen tegenwoordig de ‘warme’ bakkerij met winkels aan het Moleneindplein en in het Vughtse Hart. Ooit waren er 25 bakkerijen in Vught actief, maar nu is het aantal warme bakkers op één hand te tellen. La Boulangerie Goossens is dus een van de weinige ‘overlevers’ en bestaat nu 86 jaar. Tanja van Hoof-van Broekhoven (60) is bijna de helft van die jaren werkzaam voor het Vughtse bedrijf. Op vrijdag 18 oktober wordt haar 40-jarig jubileum gevierd en die dag ontvangt Tanja graag ‘haar’ klanten van 10.30 tot 14.00 uur in de zaak aan het Moleneindplein.

Veertig jaar geleden waren de winkel en de bakkerij van Goossens samen gevestigd op de hoek Elisabethstraat/Nieuwstraat, de plek waar nu alléén nog wordt gebakken en van waaruit de twee winkels bevoorraad worden. Toen werd het bedrijf nog geleid door, de in 2014 overleden, Lambert Goossens en zijn echtgenote Gonny. In die winkel begon Tanja van Broekhoven uit Cromvoirt als verkoopster bij Goossens. Gonny: ”Ik weet nog goed dat wij haar als 20-jarig meisje hebben aangenomen. En daar hebben we nooit spijt van gehad. Integendeel, ze was al die jaren een fantastische medewerker, heel collegiaal en sociaal, en ook zijn de dagen dat ze verstek moest laten gaan in al die jaren op een hand te tellen. Bovendien ligt ze goed bij onze klanten en de andere personeelsleden, zeker omdat ze ook vaak voor een vrolijke noot zorgt met haar herkenbare lach. Ze staat in de zaak in het centrum en op het Moleneindplein, maar hier in de Nieuwstraat was haar favoriete winkeltje.” Jeroen Goossens valt zijn moeder bij: “Tanja is echt een gouden kracht; wij zijn heel blij met haar. Jammer dat ze het binnenkort wat rustiger aan gaat doen. Ze heeft al die jaren veel bijgedragen aan de fijne sfeer binnen ons team. Dat die goed is, blijkt wel uit het feit dat wij meer medewerkers hebben die al 20 of 25 jaar bij ons werken. Dat komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor in de detailhandel.”

Elke dag vers
La Boulangerie Goossens heeft zich vooral gespecialiseerd op het bakken van brood, worstenbroodjes en het z.g. ‘droog’ banket. Jeroen Goossens: “Wij bakken nog steeds op de traditionele manier. Dat betekent dat we hier elke dag om 01.00 uur aan de slag gaan met bloem, gist, water en wat zout en dat resulteert dan tegen 06.00 uur, na een zorgvuldig proces, in supervers brood dat vanaf 08.00 uur in de winkels verkocht wordt. Dus korte lijnen zodat onze klanten altijd kunnen genieten van een top ‘versbeleving’.“ Dat de kwaliteit, die deze ‘dagverse’ werkwijze oplevert, wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de populariteit bij de Vughtse consumenten. En dat niet alleen, want Goossens levert ook aan 30 grote en kleine instellingen, bedrijven en horeca. Jeroen Goossens: “De levering aan zorginstellingen betekent ook dat wij moeten voldoen aan de eisen van het HACCP-certificaat, wat betekent dat  hier hygiënisch en voedselveilig gewerkt wordt. Dit wordt gewaarborgd door onaangekondigde controles waarbij monsters worden afgenomen en de productieruimte wordt gecontroleerd.”

Op de koffie bij Tanja
Op vrijdag 18 oktober fungeert Tanja in de vestiging aan het Moleneindplein van 10.30 tot 14.00 uur als gastvrouw voor collega’s, oud-collega’s en klanten, die haar willen feliciteren met dit 40-jarig jubileum en een kopje koffie komen drinken. Jeroen: “Ik verwacht dat veel mensen vrijdag binnen lopen. Verder hopen we dat Tanja nog een aantal jaren binnen ons bedrijf actief blijft, maar dat ze daarnaast ook volop kan genieten van haar favoriete hobby’s als wandelen, fietsen, geocaching, koken, uiteten en vakantie vieren op Texel.”

Kijk ook bij

Expositie Kim Kivits in de Speeldoos

‘De natuur gaat haar gang’ In Theater de Speeldoos is tot 8 december een expositie …