André de Valcke (l) en Daan Kruger

Tandartsenpraktijk De Valcke overgenomen door Beukenhof

Vanaf 1 september wordt de tandartsenpraktijk van André de Valcke aan de Molenrijnselaan 45 overgenomen door Tandartsenpraktijk Beukenhof Vught van Daan Kruger aan de Stationsstraat 22. Voor de patiënten verandert voorlopig weinig. Tandarts De Valcke werkt tot zijn pensionering door in zijn eigen praktijk. Vanaf 1 oktober gaat tandarts Thomas Remmelts de Beukenhof versterken. Kijk voor verdere informatie op tandartsenpraktijkbeukenhof.nl en tandartsdevalcke.nl.

Door Maarten Kroese

Voorafgaand aan het interview wordt net het contract getekend. Nog naglunderend vertellen beide tandartsen over deze overname. Daan Kruger is tandarts en implantoloog. Hij nam de Beukenhof over in 2018 van Hans van den Boomen. Zijn praktijk beschikt naast de tandarts over vier mondhygiënistes, een tandprotethicus, twee assistentes en receptionistes.  André van de Valcke bestiert al sinds zijn 23e zijn drukke praktijk aan de Molenrijnselaan. Na 42 jaar hard werken nadert hij nu de pensioenleeftijd.

Hoog waarderingscijfer
Daan Kruger: ”Mijn praktijk is te groot voor 1 tandarts en ik kom nu nauwelijks toe aan mijn implantologie-specialisatie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een collega die wilde samenwerken. Tussen André en mij klikt het uitstekend, dus de deal was snel gemaakt. De Beukenhof neemt zijn patiënten over, hijzelf blijft gewoon werken tot zijn pensioen. Intussen ben ik straks regelmatig in de praktijk van André te vinden om zijn patiënten te leren kennen. Voorlopig blijven we beide praktijken gebruiken. Hierdoor beschikt Molenrijnselaan straks over 1 tandarts, 1 tandprotheticus, 1 mondhygiënist, 2 assistentes, 1 receptioniste en een praktijkmanager. In mijn praktijk verheug ik me op de komst van Thomas Remmelts. Hij is een fantastische collega die een zeer hoog waarderingscijfer krijgt op zorgkaartnederland.nl: ‘Een vriendelijke, rustige tandarts die ook goed met angstige patiënten weet om te gaan.’ Hij neemt geleidelijk de patiënten van André de Valcke over.”

Hele geruststelling
André de Valcke: ”Voor mij is het een hele geruststelling dat ik een gelijkgestemde opvolger heb gevonden. Daan en ik zijn beiden van mening dat de zorg altijd voorop moet staan in een tandartspraktijk. Veel mensen zijn overigens gehecht aan hun eigen tandarts. Daan heeft nog steeds patiënten uit zijn voormalige praktijk in de Randstad. Voor mij geldt hetzelfde. Als mensen verhuizen, rijden ze graag een uurtje om naar mij toe te komen. Ik heb zelfs een patiënt uit Saoedie Arabië, die iedere keer een afspraak maakt als hij weer in Nederland is. Het is erg fijn voor mijn, soms hoogbejaarde, patiënten dat ze mijn opvolger al leren kennen.”

Kijk ook bij

Het Mooie Kinderboekenfestival 13 juni in Verkadefabriek

Deze zomer komen de mooiste kinderboeken weer tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival, 13 juni …