Stefan Heijnis – namens Sport Europe – en JCV-voorzitter Siebren van der Zee schudden elkaar de hand nadat ze hun samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend

Tafeltenniszaal JCV wordt ‘showcase’ van Sport Europe

Door de handen ineen te slaan met een van Europa’s grootste tafeltennisspecialisten verwelkomt JCV een huisgenoot in zijn accommodatie aan Van de Pollstraat 3A. Vanaf 1 september biedt de Vughtse tafeltennisvereniging voor ten minste drie jaar onderdak aan Sport Europe, dat ‘De Zaal’ van JCV een spilfunctie wil laten vervullen bij het inkleuren van z’n toekomst.

“We willen meer gaan betekenen voor tafeltennis in Nederland en daarin wordt JCV onze showcase”, zegt Stefan Heijnis, een van de gezichten die zich namens Sport Europe (SE) bij JCV zal laten zien. In de afgelopen maanden haalden JCV en Sport Europe de bezem door een aantal ruimten van De Zaal. Op de verdieping gaat SE plekken gebruiken als kantoor- en ontvangstruimte, terwijl op de begane grond ruimten zijn ingericht voor opslag en presentatie.

In die ‘showcase’ toont Sport Europe duizenden artikelen van ’s werelds grootste merken. De in Den Bosch woonachtige Heijnis (40), tevens bondsbestuurslid Talentontwikkeling en Topsport van de NTTB, gaf er de naam ‘Experience Center’ aan. “Bij JCV willen we tafeltennis laten zien en onze klanten de mogelijkheid geven om materialen te testen en te laten ervaren. ‘De Zaal’ van JCV is daar uitermate geschikt voor omdat de club permanent over die accommodatie kan beschikken. Bovendien ligt Vught mooi centraal in diverse regio’s en ook België is niet ver weg.”
JCV heeft de garantie dat het tot ten minste 2079 gebruik kan maken van de faciliteiten aan de Van de Pollstraat 3A. In de afgelopen maanden investeerde de club in een aantal duurzaamheidsprojecten waarvan ook de nieuwe huurder profiteert. Zo werd het dak geïsoleerd en zijn zonnepanelen aangebracht. Van het gebouw dat al sinds 1956 in gebruik is, worden binnenkort nog de spouwmuren geïsoleerd.

Behalve als Experience Center − ‘Powered by JCV’− gaat Sport Europe gebruikmaken van de foyer en wordt het trainings- en wedstrijdgedeelte van De Zaal ingezet voor allerlei tafeltennis-gerelateerde zaken als clinics, toernooien, personeelsuitjes, kinderactiviteiten en (privé)trainingen. Sport Europe kan daarbij een beroep doen op Rudi van der Schoot, de Vughtenaar die als belanghebbende van SE en hoofdtrainer van JCV beide partijen bij elkaar bracht. Verder zal de Eindhovense tafeltennisgoeroe Thieu van Vroenhoven zich laten zien en gaat de landelijk bekende Anne Vlieg privétrainingen verzorgen. Vanuit Friesland doorkruist de oud-bondscoach en 59-voudig ex-international het hele land voor zijn trainingssessies.

Op zijn huidige adres in Eindhoven/Son houdt Sport Europe nog een kantoorruimte aan van waaruit online activiteiten plaatsvinden. De in diverse Europese landen opererende tafeltennisspecialist heeft de intentie om z’n naam online wereldwijd uit te bouwen. Binnenkort brengen JCV en Sport Europe hun samenwerking onder de aandacht met een bijzonder openingsprogramma.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …