Taalvrijwilliger worden?

In de gemeente Vught hebben ongeveer 3.000 inwoners moeite met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Deze mensen lopen een achterstand op in de samenleving. Ze komen moeilijker aan een baan en zijn maatschappelijk minder actief. Het Taalhuis is een proactieve samenwerking van verschillende organisaties en van iedereen die met enthousiasme de basisvaardigheden van volwassenen wil verbeteren. Heb jij tijd over en vind je het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij? Als taalvrijwilliger kan je hier een erg belangrijke bijdrage aan leveren.

Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van hun Nederlandse taal. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of begeleidt een groepje.. Je hebt affiniteit met taal; je bent enthousiast en communicatief; je bent sociaal vaardig; hebt humor en geduld; je bent geïnteresseerd in mensen en hebt affiniteit met de doelgroep; je bent 1 uur in de week beschikbaar.

Dit wordt geboden
Uitdagend en zinvol vrijwilligerswerk; ondersteuning van de Taalhuismedewerker; een vrijwilligersabonnement van de bibliotheek.

Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden?
Neem dan contact op met Karin van den Heuvel van Bibliotheek Vught. Je kunt bellen naar 06-81646708 of mailen naar karinvandenheuvel@huis73.nl.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …