T-Mobile en Tele2 zijn verdergegaan onder de naam Odido, dit moet je weten

Ingezonden mededeling

T-Mobile en Tele2 zijn een paar jaar geleden gefuseerd en het is volgens het moederbedrijf nu tijd voor een nieuwe stap. Daarom hebben de providers samen één nieuwe naam gekozen: Odido. Daarmee weekt het bedrijf zich volledig los van Deutsche Telekom, het bedrijf dat het merkrecht van T-Mobile in handen heeft. Met Odido krijgen klanten niet alleen te maken met een nieuwe identiteit, maar ook met nieuwe klantgerichtheid en nieuwe abonnementenbundels. Klanten kunnen hun bestaande contract niet opzeggen, omdat Odido de abonnementen van bestaande mobiele contracten niet wijzigt. Voor mensen die nu een mobiel abonnement bij Odido hebben, verandert er inhoudelijk niets.

Herpositionering met Odido
De twee providers kozen voor een ‘radicale herpositionering’ en kozen daarom voor een nieuwe identiteit, waar op de achtergrond twee jaar aan is gewerkt. De bedoeling is dat vooral de klantenservice en diensten beter scoren dan concurrenten. Volgens Odido scoren de telecombedrijven nu slecht en is er maar weinig vertrouwen van de consument. Om die reden wil het bedrijf meer gaan doen aan klantgerichtheid en heeft het nieuwe mobiele abonnementen aangekondigd. Consumenten die al een bestaand abonnement van Tele2 of T-Mobile hadden, kunnen het contract niet opzeggen. Het bedrijf is namelijk hetzelfde en Odido verandert voor de rest niets aan de bestaande contractvoorwaarden.

Wel wil Odido veranderen op gebied van identiteit. Het merk is volledig Nederlands en gebruikt als slogan ‘Het kan ook anders’. Het bedrijf blijft eigenaar van twee kleinere providers: Ben en Simpel. Deze merken blijven bestaan. T-Mobile Thuis wordt veranderd in Odido Thuis, terwijl Tele2 Thuis de merknaam blijft dragen.

Nieuwe telefoonabonnementen
Odido past met de identiteit niet alleen een naam en een logo aan, maar komt ook met vier nieuwe Odido abonnementen met onbeperkte data. De bestaande contracten blijven zoals ze zijn. Er zijn vier nieuwe mobiele telefoonabonnementen voor onbeperkt bellen en mobiel internet. T-Mobile was ooit de eerste Nederlandse provider die de onbeperkte databundel invoerde. Op dat succes borduurt Odido nu voort door te komen met een Unlimited-abonnement met een snelheid tot maximaal 10 Mbit. Dit is het goedkoopste mobiele telefoonabonnement dat ‘Unlimited Start’ heet.

Het is ook mogelijk te kiezen voor sneller onbeperkt internet met ‘Unlimited Basis’, waarmee er snelheden tot 300 Mbit kunnen worden gehaald. Dat is langzamer dan de snelheden die T-Mobile bood, want daar was de maximale 5G-snelheid nog 450 Mbps. De duurdere abonnementen, ‘Unlimited Plus’ en ‘Unlimited Premium’ hebben een maximale snelheid van 600 Mbps en 1 Gbps.

Ook kunnen consumenten kiezen voor een kleinere belbundel van 120 belminuten per maand en een databundel van 2 GB, 10 GB of 15 GB. Het is mogelijk om de databundel te verdubbelen, indien er al een ander abonnement van Odido op het adres actief is. Dat mag zowel een particulier mobiel abonnement als een particulier internetabonnement zijn.

Zakelijke mobiele abonnementen
Verder biedt Odido ook zakelijke abonnementen aan. De bundels zijn precies hetzelfde als bij de particuliere abonnementen, maar hebben een ander prijskaartje. Bovendien zijn de prijzen dan exclusief btw. Bij het afsluiten van een zakelijk telefoonabonnement krijgen bedrijven een zakelijke factuur die gemakkelijker in de boekhouding is te verwerken. Ook hier geeft Odido weer korting, als er al een ander zakelijk mobiel abonnement of zakelijke internetverbinding van Odido op hetzelfde adres actief is.

Verbeterde klantenservice
Ten slotte wil Odido het verschil maken op de Nederlandse telecommarkt door te komen met een verbeterde klantenservice. Het bedrijf wil een ‘betere balans tussen mens en technologie’. Volgens de CEO van het bedrijf, Soren Abildgaard, zullen consumenten snel het verschil merken ten opzichte van andere aanbieders. Daarom komt het bedrijf met een chatbot en een verbindingsservice die 24 uur per dag te bereiken is.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …