V.l.n.r.: Katrijn van Weegberg (Stichting Swim to Fight Cancer ‘s -Hertogenbosch), Hanneke van der Voort (projectleider Swim to Fight Cancer ’s-Hertogenbosch), Marc Lammers (voorzitter Stichting Swim to Fight Cancer ‘s -Hertogenbosch), Naomi Flach (ambassadeur Kids Swim), Sjoerd Janssen (Kids Swim), Limore Noach (stichting Fight cancer), Tatiana Krumm (Stichting Swim to Fight Cancer ‘s -Hertogenbosch).

Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch haalt recordbedrag op!

De organisatie moest afgelopen dagen snel schakelen, maar de deelnemers en het publiek schakelden net zo snel mee: de derde editie van Swim to Fight Cancer ’s-Hertogenbosch is in alle opzichten een groot succes geworden. De 816 deelnemers haalden samen een recordbedrag van € 518.969,91 op voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding.

Vrijdagochtend werd aangekondigd dat het evenement geen doorgang kon vinden zoals gepland in de Bossche binnenstad. Het water in de Singelgracht en Dommel waren door de zware regenval te vervuild; dit leverde een risico op voor de gezondheid van de deelnemers. Een snelle verplaatsing door de organiserende partijen naar de IJzeren Man werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vught. De deelnemers, het publiek, de 130 vrijwilligers en het entertainment ter plaatse maakten het feest compleet. Met als kers op de taart: een topbedrag voor onderzoek naar kanker.

Naomi Flach, ambassadeur van de Kids Swim mocht op spectaculaire wijze het bedrag onthullen. Vanaf de glijbaan werd de 8-jarige, zelf kankerpatiënt, door een flyboard opgehaald en over het water naar Marc Lammers, voorzitter van de Stichting Swim to Fight Cancer ’s-Hertogenbosch, gebracht. Daarna mocht zij het uiteindelijke bedrag op de cheque schrijven en overhandigen aan de stichting Fight Cancer. “Deze dag overtreft alle verwachtingen”, aldus Marc Lammers. “Er is door iedereen samen een ontzettend mooi bedrag opgehaald waarmee onderzoek op het gebied van oncologie wordt gesteund. En terwijl wij iedereen waarschuwden voor de voorspelde koude, natte dag, lachten de weergoden ons toe. We zijn in alle opzichten gezegend vandaag!”

Het opgehaalde bedrag is beduidend hoger dan het bedrag van de vorige editie, die bij de onthulling op € 502.136 stond. Het uiteindelijk opgehaalde bedrag was op 31 december 2015 € 531.398. Net als dit jaar mocht destijds ook de hele maand september nog gedoneerd worden. Dus ook dat bedrag kan nog worden overtroffen. Na de vorige editie besloot de organisatie een jaar over te slaan, zodat het een speciaal evenement bleef in de ogen van de Bosschenaren. Dat is gelukt! De volgende editie is al aangekondigd en vindt in september 2019 plaats. En staat vooralsnog weer gepland in de Bossche

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …