Home / Algemeen / SV. Real-Lunet zet zich in voor de Molukken
Patisserie De Rouw

SV. Real-Lunet zet zich in voor de Molukken

“Aandacht en hulp moet er komen voor de inwoners van de Molukken. Door de zware aardbeving zijn verschillende dorpen getroffen. Sportvereniging Real Lunet is van oorsprong een Molukse club en wij willen hulp bieden aan de Molukken”, zegt voorzitter Patrick Molle.

Op 26 september is er een zware aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter geweest op de Molukken, waardoor er complete dorpen zijn verwoest, zoals Waai, Liang. Sindsdien zijn er veel naschokken. Helaas zijn er slachtoffers en minstens honderd gewonden gevallen door de aardbeving. Huizen zijn zwaar beschadigd en zelfs onbewoonbaar geworden. Vele inwoners zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht uit angst voor een tsunami. Zij leven nu in tenten en kunnen hulp gebruiken.

Politieke aandacht in Vught
Overal in Nederland zijn er spontaan acties opgestart om aandacht te vragen voor de catastrofe. Ook werd er hulp en aandacht van gemeenten gevraagd. Er kwamen geldelijke bijdragen van gemeenten als Waalwijk, Tiel en Barneveld waar het verzoek werd ondersteund door diverse politieke (lokale) partijen. De gemeente Vught heeft een grote betrokken Molukse gemeenschap en mede daarom zal het bestuur van Real-Lunet de komende weken aan de politieke fracties in Vught om hulp vragen voor de Molukken.

Actie zondag 1 december
Naast de aandacht van de Vughtse politieke partijen zal vanuit sportvereniging Real-Lunet op zondag 1 december een geldinzameling worden gehouden. Het programma voor die dag zal binnenkort worden bekendgemaakt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …