SV. Real-Lunet blij met steun Vughtse gemeenteraad

Donderdagavond 7 november werd de motie ‘Bijdrage wederopbouw Ambon’ door de Vughtse gemeenteraad behandeld. De publieke tribune zat vol met Vughtse Molukkers. Real Lunet-voorzitter Patrick Molle was dan ook zeer verheugd dat de motie unaniem werd aangenomen.

Door de oproep van o.a. SV. Real-Lunet en oud-raadsleden van Molukse afkomst werd de motie ingediend door PvdA-GroenLinks , Gemeentebelangen , SP en D66. Hierin wordt het college verzocht om eenmalig een financiële bijdrage te doen die de bijdrage van de gehele Vughtse gemeenschap, waaronder de Molukse, verdubbelt met een bovengrens van € 10.000.

Alle politieke partijen waren het er unaniem mee eens dat de Molukse gemeenschap historische banden heeft met Vught en Nederland. Zij vonden alle ook dat er financiële bijdrage moest komen en steunden mede daarom de motie. Gemeente Vught volgt daarmee o.a. gemeente Waalwijk – Tiel – Gennep.

Inzameling 1 december SV. Real-Lunet
Op het sportcomplex van Real-Lunet zal op zondag 1 december extra aandacht worden gevraagd voor de aardbeving op de Molukken en zal een collecte worden gehouden. De jeugdopleiding van FC Den Bosch stuurt ook een jeugdteam van O14-015 om een wedstrijd te spelen om 12.00 tegen Real Friends bestaande uit Molukse jongeren uit Nederland. Ook burgemeester Van de Mortel zal aanwezig zijn. Hopelijk zal er een hoge opkomst zijn op deze dag.

Voorlopig Programma
10.00 Real 4 – B.V.V. 4
12.00 Real Friends – FC Den Bosch O14/O15
12.00 Real 2 – SCG ’18 2
14.30 Real 1 – Helvoirt 1
Aansluitend (muziek)optredens

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …