Stuur jouw gedicht in!

‘Natuur’ is het thema van Poëzieweek 2022. Voor deze tiende editie van het grootste poëziefeest van Nederland roepen Huis73 en het Lambertuspodium je op een gedicht te schrijven binnen dit thema.

Elske Helmich en Henriëtte van Lamoen – Community Librarians van Huis73 in DePetrus – zijn blij dat ondanks de coronamaatregelen de Poëzieweek iets is, dat gewoon doorgang kan vinden. Elske: “We zouden het fantastisch vinden als we gedichten ontvangen uit Vught, Helvoirt en Cromvoirt, liefst ook van inwoners met uiteenlopende leeftijden. Uit alle inzendingen kiezen we winnaars in de groepen kinderen, jongeren en volwassenen. Zij winnen een jaarabonnement op een tijdschrift naar keuze! Hoe de prijsuitreiking zal plaatsvinden ligt aan de mogelijkheden die er zijn op 14 februari, een feestelijke en persoonlijke overhandiging heeft natuurlijk de voorkeur.”
Henriëtte: “Afhankelijk van de maatregelen bekijken we nog hoe we verder vervolg kunnen geven aan de landelijke poëzieweek. Indien mogelijk zouden we bijvoorbeeld graag workshops organiseren; houd onze website en social mediakanalen in de gaten voor actuele informatie.”

Doe mee
Deelnemen is heel eenvoudig: mail vóór 9 februari jouw gedicht met naam, leeftijd en telefoonnummer naar poezieweek@huis73.nl. Petra van den Eerenbeemt – dorpsdichter van Vught – schreef al een prachtig voorbeeld:

mama, wat is natuur
vroeg het kind

het ritme van de wind
dat het dakraam vervaarlijk
doet klapperen

het witte veertje op je pad
van toch die ene zwaluw
in de zomer

bewaar ze bij het schelpje
dat de zee
aan je voeten bracht

jouw hand in de mijne
en hoe het leven
soms stroomt soms verrast

vergeten dromen aan de horizon
waar de zon gaat rusten
om later veel later

beloftes op te lichten
in het ochtendgloren
waar alles ontwaakt

waar alles weer opnieuw begint
dankzij de natuur lief kind
antwoordde de moeder

petra maria,
uw dorpsdichter

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …